Overslaan en naar de inhoud gaan
7 tips voor startende ondernemers
Terug naar overzicht

7 tips voor startende ondernemers

...Kwalitaria's opstartcoach vertelt!

Tips&tricks

Ondernemer worden: ben jij er klaar voor? Als startende ondernemer komt er veel op je af: er moet van alles geregeld worden en er komt veel bij kijken. Spannend, want hoe zorg je nu dat jouw onderneming een succes wordt? Kwalitaria’s opstartcoach geeft tips!

Lees meer...

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

“Neem de tijd voor een goede voorbereiding en een sterk ondernemersplan. Wat wil je bereiken? Hoe ziet het financiële plan eruit? Hoe is het met de concurrentie gesteld? Denk ook aan vergunningen en een overzichtelijke administratie. Alleen met een goede basis ben je klaar voor een vliegende start.”

2. Doe ervaring op

“Loop eens ergens binnen en ga in gesprek met de ondernemer. Hij of zij weet als geen ander wat het vak inhoudt. Echt in jezelf investeren? Probeer dan om ergens een tijdje stage te lopen. Dat betaalt zich terug als je straks zelf ondernemer bent.”

3. Luister naar je doelgroep

“Wie is jouw doelgroep en waar hebben ze behoefte aan? Verdiep je hierin en speel erop in met je assortiment en services. Misschien is er lokaal veel vraag naar vegetarische producten of een bezorgservice. Dat zijn de dingen waarmee jij je kunt onderscheiden van de concurrentie.”

4. Laat van je horen

“Maak je nieuwe zaak kenbaar in de buurt. Zorg dat je aanwezig bent met posters, flyers, advertenties in de lokale krant, bushokjes, etc. Vergeet ook zeker de online marketing en social media niet. Met Facebook advertenties behaal je bijvoorbeeld een extra groot bereik. Verleidt de mensen bijvoorbeeld met een korting om bij je langs te komen.”

5. Ga er volledig voor

“Een eigen zaak is hard werken, zeker in het begin. Bovendien heb je veel verantwoordelijkheden. Zorg wel voor een goede balans, het thuisfront verdient ook aandacht. Het is dan ook belangrijk om een goed team om je heen te verzamelen aan wie je taken durft over te laten.”

6. Droom groot, begin klein

“Natuurlijk, je wilt veel, maar doe het liever eerst goed. Je hebt immers maar één kans op een goede eerste indruk. Begin bijvoorbeeld met een kernassortiment en een beperkt bezorggebied. Alles op de rit en onder de knie? Dan kun je gaan uitbreiden.”

7. Overweeg franchise

“Franchise neemt je veel werk van bovenstaande stappen uit handen. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden; je stapt in een bewezen formule en profiteert daarmee van de naamsbekendheid én van alle kennis en ervaring. Een franchiseorganisatie kent de markt en de doelgroep en heeft alle middelen en connecties om je helpen met het vinden van een locatie, de opstart, de marketing en meer."

"Zo help ik als opstartcoach startende ondernemers op weg: van begeleiding op het gebied van vergunningen, assortiment, inkoop, personeel en administratie tot de feestelijke opening. En ook daarna profiteer je van blijvende ondersteuning. Je kunt jouw franchise consultant altijd bereiken voor vragen en vanuit het hoofdkantoor regelen we het hele jaar door onder andere jouw (online)marketingactiviteiten. Zo kun jij je concentreren op waar het uiteindelijk allemaal om draait: het runnen van de zaak."

Is franchise iets voor jou?

…ontdek de mogelijkheden!

Denk jij erover om een eigen onderneming te starten, maar weet je niet goed hoe? Dan is franchise wellicht iets voor jou! We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden, zodat jij kunt bepalen of het bij jouw wensen past. Neem gerust contact op voor meer informatie of maak direct een vrijblijvende afspraak.

Wellicht ook interessant

 • Voor jezelf beginnen; is franchising iets voor jou?
  Downloads

  Voor jezelf beginnen; is franchising iets voor jou?

  Een eigen horecazaak beginnen: een mooie, maar ook een spannende tijd. Het is een grote stap met veel onzekerheden. Je aansluiten bij een franchiseformule kan veel onzekerheid wegnemen. Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.

  Lees meer
 • In 14 stappen naar je eigen Kwalitaria
  Tips&tricks

  In 14 stappen naar je eigen Kwalitaria

  Het ondernemersbloed stroomt door jouw aderen en een eigen Kwalitaria klinkt jou als muziek in de oren. Maar hoe nu verder? En wat kun je verwachten? Bekijk hier welke stappen je allemaal doorloopt op weg naar het Kwalitaria-ondernemerschap.

  Lees meer
 • Checklist: ben jij klaar voor een gesprek?
  Downloads

  Infographic: Schuilt er een Kwalitaria ondernemer in jou?

  Heb jij het in je om een Kwalitaria ondernemer te worden? Meer dan 130 topondernemers gingen je al voor! Ontdek in de infographic of jij past in het profiel van de veelzijdige Kwalitaria ondernemer.

  Lees meer