Overslaan en naar de inhoud gaan
Aan het woord: ondernemer uit eigen kweek
Terug naar overzicht

Aan het woord: ondernemer uit eigen kweek

...van talent naar eigen tent!

Interview

Van talent naar eigen tent! Sander Gebbink (31) weet hoe het is om door te groeien van medewerker naar ondernemer van een eigen Kwalitaria. Maar hoe zet je die stap? En hoe is het als starter om je bij een formulehuis aan te sluiten? Sander vertelt!

Lees meer...

Hoe raakte je verzeild in de cafetariabranche?

"Op mijn zestiende werkte ik in Nieuw-Vennep bij cafetariaformule Vork als bijbaan. Later werd dit een Kwalitaria. Al snel stopte ik met mijn studie Bouwkunde; het werk in de cafetaria vond ik veel leuker. Vooral de gezelligheid sprak mij aan."

Hoe ging het verder?

"Bij het SVO (vakopleiding food) volgde ik drie jaar lang verschillende opleidingen. Ik groeide door van fastservicemedewerker tot bedrijfsleider. In de elf jaar dat ik in Nieuw-Vennep werkte, heb ik veel geleerd in de praktijk: van het inpakken van bestellingen tot het runnen van de winkel, en het omgaan met personeel."

Waarom ben je ondernemer geworden?

"Sinds mijn zeventiende had ik de wens om voor mezelf te beginnen. De kans om hier in Leiden te starten, is op mijn pad gekomen. Ik had niet het benodigde kapitaal om de winkel gelijk te kopen, maar wel de juiste drive. Gelukkig ben ik hier samen met FFC uitgekomen en hebben ze mij op weg geholpen."

Kwalitaria De Stevensbloem in Leiden

Een inkijkje in Sander zijn winkel, Kwalitaria De Stevensbloem in Leiden.

Hoe was je start?

"Eerst dacht ik: dat doe ik wel even, ik heb vaker mensen ingewerkt en weet hoe het werkt als bedrijfsleider. Maar het bleek toch pittig. Ik moest wennen aan de locatie, het nieuwe team en de routing. In het begin greep ik wel eens mis bij het maken van bestellingen. Als ondernemer is het toch anders: er komt veel op je af. Je moet je omzet halen, want je weet dat je de investering terug moet betalen."

Wat betekent formulehuis FFC voor je?

"FFC loopt voorop in vergelijking met andere spelers op de markt. De begeleiding is top. We hebben goede acties en als ik een vraag heb, bijvoorbeeld over bezorgen, dan kan ik altijd bellen. Ik ken veel andere franchisenemers, zo’n netwerk is heel waardevol. Als ik onderweg ergens een Kwalitaria zie, dan loop ik altijd even naar binnen."

Heb je een wens voor de toekomst?

"Misschien wil ik straks meer zaken. Wie weet. Op dit moment heb ik er aan één genoeg."

Stop met dromen

...start met doen!

Heb jij, net als Sander, ook ondernemersbloed door jouw aderen stromen? Begin vandaag nog met het waarmaken van jouw ondernemersdroom! Neem gerust contact met ons op of maak een vrijblijvende afspraak.

Wellicht ook interessant

 • Van eigenwijs naar eigen baas
  Video

  Video: Starten zonder ervaring, kan dat?

  Met net een engineer-diploma op zak terechtkomen bij Kwalitaria. “Het kan gek lopen”, zoals ondernemer Gianmarco Tutone zelf zegt. In deze video vertelt hij hoe hij zonder ervaring toch een vliegende start maakte en hoe het inlooptraject hem daarbij heeft geholpen.

  Bekijk de video
 • Checklist: ben jij klaar voor een gesprek?
  Downloads

  Infographic: Schuilt er een Kwalitaria ondernemer in jou?

  Heb jij het in je om een Kwalitaria ondernemer te worden? Meer dan 130 topondernemers gingen je al voor! Ontdek in de infographic of jij past binnen het profiel van de veelzijdige Kwalitaria ondernemer.

  Lees meer
 • 4 valkuilen voor startende franchisenemers
  Tips&tricks

  4 valkuilen voor startende franchisenemers

  Smaakt een toekomst als franchisenemer voor jou naar meer? Of ben jij je nog aan het oriënteren? Hoe dan ook is het slim om met een aantal dingen rekening te houden. Wij vertellen je wat belangrijk is en welke valkuilen je wilt vermijden.

  Lees meer