Aan het woord: ondernemer uit eigen kweek

Om te groeien als formulehuis heb je franchisenemers nodig met een gezonde ondernemerslust. Maar hoe stap je als starter in zo’n organisatie? Maak kennis met ondernemer uit ‘eigen kweek’ Sander Gebbink (30), die sinds mei 2018 eigenaar is van Kwalitaria De Stevensbloem in Leiden.


KW-De-Stevensbloem-Ondernemer_850.jpg

Hoe raakte je verzeild in de cafetariabranche?

‘Op mijn zestiende werkte ik in Nieuw-Vennep bij cafetariaformule Vork als bijbaan. Later werd dit een Kwalitaria. Al snel stopte ik met mijn studie Bouwkunde; het werk in de cafetaria vond ik veel leuker. Vooral de gezelligheid sprak mij aan.’

Hoe ging het verder?

‘Bij het SVO (vakopleiding food) volgde ik drie jaar lang verschillende opleidingen. Ik groeide door van fastservicemedewerker tot bedrijfsleider. In de elf jaar dat ik in Nieuw-Vennep werkte, heb ik veel geleerd in de praktijk: van het inpakken van bestellingen tot het runnen van de winkel, en het omgaan met personeel.’

Waarom ben je ondernemer geworden?

‘Sinds mijn zeventiende had ik de wens om voor mezelf te beginnen. De kans om hier in Leiden te starten, is op mijn pad gekomen. Omdat ik niet het benodigde kapitaal had om de winkel gelijk te kopen, maar wel de juiste drive, heb ik met FFC een gebruikersovereenkomst kunnen sluiten. Ik pacht de Kwalitaria en los af om zo mijn cafetaria te kopen. Zo helpen ze me op weg.’

“Als ondernemer komt er veel op je af.”

Hoe was je start?

‘Eerst dacht ik: dat doe ik wel even, ik heb vaker mensen ingewerkt en weet hoe het werkt als bedrijfsleider. Maar het bleek toch pittig. Ik moest wennen aan de locatie, het nieuwe team en de routing. In het begin greep ik wel eens mis bij het maken van bestellingen. Als ondernemer is het toch anders: er komt veel op je af. Je moet je omzet halen, want je weet dat je de investering terug moet betalen.’

Wat betekent formulehuis FFC voor je?

‘FFC loopt voorop in vergelijking met andere spelers op de markt. De begeleiding is top. We hebben goede acties en als ik een vraag heb, bijvoorbeeld over bezorgen, dan kan ik altijd bellen. Ik ken veel andere franchisenemers, zo’n netwerk is heel waardevol. Als ik onderweg ergens een Kwalitaria zie, dan loop ik altijd even naar binnen.’

Heb je een wens voor de toekomst?

‘Misschien wil ik straks meer zaken. Wie weet. Op dit moment heb ik er aan één genoeg.’


OOK ONDERNEMER WORDEN?

Heb jij, net als Sander, ondernemersbloed door jouw aderen stromen? En wil je meer informatie over doorgroeien of ondernemen blij Kwalitaria? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vul het contactformulier in via onderstaande link.

Contactformulier.png

Of neem direct contact op met Ricardo of Taco via:

Meer blog

Whitepaper:
Voor jezelf beginnen. Is franchise iets voor jou?

Alle voor- en nadelen van franchisen op een rij. Belangrijke informatie voor iedereen die een eigen zaak start!

DOWNLOAD WHITEPAPER

Whitepaper:
Soft of hard franchise; welke vorm past bij jou?

De belangrijkste kenmerken van soft en hard franchising overzichtelijk op een rij!

DOWNLOAD WHITEPAPER

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.