Om te groeien als formulehuis heb je franchisenemers nodig met een gezonde ondernemerslust. Maar hoe stap je als starter in zo’n organisatie? Maak kennis met ondernemer uit ‘eigen kweek’ Sander Gebbink (30), die sinds mei 2018 eigenaar is van Kwalitaria De Stevensbloem in Leiden.
‘Op mijn zestiende werkte ik in Nieuw-Vennep bij cafetariaformule Vork als bijbaan. Later werd dit een Kwalitaria. Al snel stopte ik met mijn studie Bouwkunde; het werk in de cafetaria vond ik veel leuker. Vooral de gezelligheid sprak mij aan.’
‘Bij het SVO (vakopleiding food) volgde ik drie jaar lang verschillende opleidingen. Ik groeide door van fastservicemedewerker tot bedrijfsleider. In de elf jaar dat ik in Nieuw-Vennep werkte, heb ik veel geleerd in de praktijk: van het inpakken van bestellingen tot het runnen van de winkel, en het omgaan met personeel.’
‘Sinds mijn zeventiende had ik de wens om voor mezelf te beginnen. De kans om hier in Leiden te starten, is op mijn pad gekomen. Omdat ik niet het benodigde kapitaal had om de winkel gelijk te kopen, maar wel de juiste drive, heb ik met FFC een gebruikersovereenkomst kunnen sluiten. Ik pacht de Kwalitaria en los af om zo mijn cafetaria te kopen. Zo helpen ze me op weg.’
“Als ondernemer komt er veel op je af.”
‘Eerst dacht ik: dat doe ik wel even, ik heb vaker mensen ingewerkt en weet hoe het werkt als bedrijfsleider. Maar het bleek toch pittig. Ik moest wennen aan de locatie, het nieuwe team en de routing. In het begin greep ik wel eens mis bij het maken van bestellingen. Als ondernemer is het toch anders: er komt veel op je af. Je moet je omzet halen, want je weet dat je de investering terug moet betalen.’
‘FFC loopt voorop in vergelijking met andere spelers op de markt. De begeleiding is top. We hebben goede acties en als ik een vraag heb, bijvoorbeeld over bezorgen, dan kan ik altijd bellen. Ik ken veel andere franchisenemers, zo’n netwerk is heel waardevol. Als ik onderweg ergens een Kwalitaria zie, dan loop ik altijd even naar binnen.’
‘Misschien wil ik straks meer zaken. Wie weet. Op dit moment heb ik er aan één genoeg.’
Heb jij, net als Sander, ondernemersbloed door jouw aderen stromen? En wil je meer informatie over doorgroeien of ondernemen blij Kwalitaria? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!
Vul het contactformulier in via onderstaande link.
Of neem direct contact op met Ricardo of Taco via:
Meer blog
Alle voor- en nadelen van franchisen op een rij. Belangrijke informatie voor iedereen die een eigen zaak start!
DOWNLOAD WHITEPAPERDe belangrijkste kenmerken van soft en hard franchising overzichtelijk op een rij!
DOWNLOAD WHITEPAPER
Reacties
Plaats een reactie