De 5 gouden regels van bezorgen

Bezorgen is de trend. Consumenten willen hun kostbare vrije tijd vooral aan leuke dingen besteden. Koken hoort daar niet altijd bij. (Gezond) eten thuis laten bezorgen is dan een goed alternatief. De consument verwacht gemakkelijk te kunnen bestellen, een snelle levering en lekker eten. Dat verschilt dus eigenlijk niet zoveel met wat een consument in je winkel verwacht. Als je bij bezorgen aan de verwachtingen wilt voldoen, hou dan de vijf gouden regels van bezorgen in je achterhoofd.

1. Snelheid maak je in de winkel, nooit op de weg.

Veiligheid gaat altijd voor. Zorg ervoor dat je het proces in je winkel strak inricht, zodat de bezorger geen tijd hoeft in te halen.

2. Gebruik goede verpakkingen.

De consument verwacht dezelfde kwaliteit als in de winkel. Een goede verpakking is cruciaal om je producten warm en lekker thuis te bezorgen.

3. Rij single order ritjes.

Waarborg service en kwaliteit door één bestelling per keer uit te rijden. Je weet nooit hoe lang een stop duurt. Een lange stop kan ten koste gaan van de kwaliteit van de andere bestelling als er meerdere tegelijk worden uitgereden.

4. Lever binnen 30 minuten.

Consumenten verwachten snelheid, dus streef daar ook naar.

5. Bezorg met een glimlach en verzorgd uiterlijk.

De bezorger is het gezicht van je winkel bij de consument thuis. Zorg dat hij/zij klantvriendelijk is en nooit met helm op de bestelling overhandigt.

Op het servicekantoor van Kwalitaria zitten professionals die alles weten over online bestellen en bezorgen. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Meer blog

Aansluiten bij een franchiseformule? Doe de test!

Je bent ondernemer. Haal je nu alles uit je zaak wat erin zit? Ben jij er klaar voor om je aan te sluiten bij een franchiseformule?

DOE DE TEST

Whitepaper:
Het vinden van goede medewerkers is een vak apart.

In dit whitepaper vind je handige tips en tricks om goede medewerkers te vinden en te houden. Praktische handvaten om morgen gelijk in te zetten!

DOWNLOAD WHITEPAPER

Reacties

Martijn Boone 05.17.2017

Bezorgen is de toekomst!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.