De 5 meest gestelde vragen over ondernemen bij Kwalitaria

Franchise, wat is dat nu eigenlijk? En waarom zou jij jezelf als ondernemer bij Kwalitaria aansluiten? Kwalitaria’s recruitment coördinator Ricardo Stroes geeft antwoord op de meest voorkomende vragen.

1. Wat betekent franchise bij Kwalitaria?

Als franchisenemer bij Kwalitaria ben je verantwoordelijk voor de vertaling van het Kwalitaria-concept richting de gasten. Je sluit je aan bij onze bekende merknaam, succesfactoren en uitgangspunten, maar blijft zelfstandig ondernemer en hebt hierin vrijheid. Je bevindt je in een waardevol netwerk van collega-ondernemers. Samen bouwen we verder aan de meest vooruitstrevende cafetariaformule van Nederland. Vanuit onze formule kun je rekenen op begeleiding en ondersteuning op het gebied van marketing, inkoop en ondernemerssupport. Zo kun jij je focussen op wat je het liefste doet: ondernemen!

2. Waar is Kwalitaria onderscheidend in?

Als grote formule kunnen wij ons echt onderscheiden. Door samenwerking en collectiviteit weten wij zeer scherpe inkooptarieven te realiseren; hier kan geen individu tegenop. Daarnaast kunnen wij de marketingactiviteiten op grote schaal inzetten en uitvoeren. Hierdoor staan wij bovenaan bij Google en versterken we alle uitingen in heel Nederland. Tenslotte treed je als franchisenemer toe tot het netwerk van alle andere aangesloten ondernemers. Wij faciliteren bijeenkomsten, waaronder regiobijeenkomsten, ondernemersdagen en trendtours, waarbij veel kennis en ervaring wordt gedeeld.

KW-Blog-Veelgestelde-vragen-2.jpg

3. Welke vrijheden heb ik als Kwalitaria-ondernemer?

Als ondernemer bij Kwalitaria mag je veel zelf beslissen. Denk hierbij aan openingstijden, verkoopprijzen en personeelsinzet. Bovendien mag je 10% vrij inkopen, zodat bijvoorbeeld ook dat iconische regionale product straks op jouw menukaart staat. Uiteraard gelden bovenstaande vrijheden wel binnen redelijkheid.

4. Wat voor begeleiding kan ik verwachten?

Als startende ondernemer komt er veel op je af, zeker in het begin. Goede begeleiding is daarom essentieel. Als nieuwe franchisenemer bij Kwalitaria loop je 4 tot 6 weken stage bij een succesvolle, bestaande vestiging. Hier leer je alle kneepjes van het vak direct in de praktijk. In aanloop naar de opening van jouw eigen vestiging heb je de beschikking over een opstart coördinator die jou op alle vlakken assisteert voor een vliegende start. Ook daarna sta je er niet alleen voor: je krijgt een franchise consultant toegewezen die jou blijvend ondersteunt. Bovendien bieden wij diverse trainingen aan waarmee jij jezelf kunt blijven ontwikkelen als ondernemer.

Ricardo: "Ondernemen is in principe een droom met een stappenplan: Jij hebt de droom, wij het stappenplan."

5. Hoeveel eigen vermogen heb ik nodig om als franchisenemer te starten?

Het eigen vermogen bedraagt 30% van de totale investering, die bestaat uit de koopsom, waarborgsom, voorraad-werkkapitaal en entree fee. Ook op financieel gebied staan wij met begeleiding voor je klaar: je wordt tijdens het gehele financieringstraject ondersteund door een finance coach vanuit het hoofdkantoor en/of een vaste externe partij, die je ook helpt om de boekhouding op te starten.


Staat jouw vraag er niet tussen?

Of wil je gewoon meer weten over ondernemen bij Kwalitaria? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.

Contactformulier.png

Of neem direct contact op met Ricardo via:

Ricardo-vrijstaand-5.png

Meer blog

Whitepaper:
Voor jezelf beginnen. Is franchise iets voor jou?

Alle voor- en nadelen van franchisen op een rij. Belangrijke informatie voor iedereen die een eigen zaak start!

DOWNLOAD WHITEPAPER

Whitepaper:
Soft of hard franchise; welke vorm past bij jou?

De belangrijkste kenmerken van soft en hard franchising overzichtelijk op een rij!

DOWNLOAD WHITEPAPER

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.