Een kijkje in de (duurzame) keuken van Kwalitaria Hoogerheide

Duurzaamheid is voor Kwalitaria altijd al een belangrijk punt van aandacht. We noemen onszelf niet voor niets ‘natuurlijk de lekkerste’ en zijn dan ook continu bezig om onze producten en services nog verder te verduurzamen. Een Kwalitaria-onderneemster die dit heel hard toejuicht is Linda Brouwer van Kwalitaria Délifrance Hoogerheide. Het duurzaamheidsbeleid van Kwalitaria is voor haar dan ook een van de redenen geweest om zich bij de formule aan te sluiten. Wij vroegen haar waarom duurzaam ondernemen voor haar zo belangrijk is.


Blog-Kwalitaria-Hoogerheide-800x.jpg

Wat doen jullie zoal op het gebied van duurzaamheid?

‘Wij proberen ons op allerlei gebieden duurzaam in te zetten. Door een strak inkoopbeleid en het goed managen van de voorraad gaan wij voedselverspilling zoveel mogelijk tegen. Daarnaast hebben we een groot vegetarisch assortiment dat nog steeds groeiende is. Verder hebben we al diverse energiebesparende maatregelen getroffen, bezorgen we met elektrische fietsen, doen we zoveel mogelijk aan afvalscheiding en ook op het gebied van verpakkingen zijn we druk bezig te verduurzamen.’

Waarom is duurzaamheid voor jullie zo belangrijk?

‘We hebben maar één prachtige aarde en zij is onvervangbaar. Het is dan ook onze, min of meer vanzelfsprekende, verantwoordelijkheid goed voor haar te zorgen. Voor onszelf én voor de generaties die na ons komen. Aanvullend vinden wij de manieren waarop dieren worden geëxploiteerd mens- én dieronwaardig.’

Merk je dat gasten het ook steeds belangrijker vinden?

‘Absoluut, al is het hier nog wel een tweedeling. Een deel is er nauwelijks mee bezig en een deel juist heel veel. Wel zien wij een duidelijke toename in de verkoop van vegetarische en veganistische producten. Gasten zijn vaak verrast door de vele keuzeopties bij ons en rijden er speciaal voor om. Ook hebben we gasten die zelf hun pannetjes van thuis meenemen, zodat wij geen verpakkingen hoeven te gebruiken. Daar werken wij natuurlijk graag aan mee.’

Blog-Kwalitaria-Hoogerheide-rond-800x.jpg

Vind je dat FFC goed bezig is op het gebied van duurzaamheid?

‘De keuze om ons bij FFC/Kwalitaria aan te sluiten is destijds mede genomen vanwege het beleid op dit gebied. Ze nemen duurzaamheid serieus en verbeteringen en veranderingen worden op professionele wijze aangepakt. De nieuwe, duurzame verpakkingslijn waar Kwalitaria nu mee bezig is, is bijvoorbeeld iets waar we echt naar uitkijken. Samen kun je veel meer bereiken dan als eenling.’

Op welk gebied zou je nog duurzamer willen worden?

‘We willen ons vegetarisch en gezond assortiment nog verder uitbreiden en ook op het gebied van energiebesparing en afvalscheiding blijven we acties ondernemen. Duurzaamheid is een blijvend thema, dus eigenlijk ben je natuurlijk nooit klaar.’


Tips van Linda:

  1. Elke stap die je zet, hoe klein ook, draagt bij. Begin bijvoorbeeld met het scheiden van afval en het vacumeren en invriezen van producten om voedselverspilling tegen te gaan. Het is ook verstandig om je inkoopbeleid eens goed onder de loep.

  2. Durf je ervoor uit te spreken. Je zult zien hoeveel waardering je krijgt als je je inzet voor duurzaamheid en dit deelt met je gasten en omgeving. Voor je het weet heb je de smaak te pakken en krijg je er steeds meer lol in. Je zult zien dat de berg waar je tegenop ziet helemaal niet zo hoog is.

  3. Laat oude gewoontes los, hoe moeilijk dat soms ook lijkt. Onze gasten waarderen het bijvoorbeeld enorm dat wij niet raar staan te kijken als zij met hun eigen pannetjes aankomen, terwijl dat elders soms nog wel het geval is. Vreemd eigenlijk, want het is gewoon een kwestie van een klein beetje anders denken.

En ten slotte: Niet uit blijven stellen, begin gewoon! Duurzaamheid en vega zijn here to stay, dus wacht niet af totdat het moet, maar zie het als een kans en uitdaging. Trouwens, een mooier doel dan onze planeet is er eigenlijk niet, toch?


Meer weten over duurzaam ondernemen bij Kwalitaria?

Of heb je een andere vraag? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contactformulier-link.png

Meer blog

Whitepaper:
Voor jezelf beginnen. Is franchise iets voor jou?

Alle voor- en nadelen van franchisen op een rij. Belangrijke informatie voor iedereen die een eigen zaak start!

DOWNLOAD WHITEPAPER

Whitepaper:
Soft of hard franchise; welke vorm past bij jou?

De belangrijkste kenmerken van soft en hard franchising overzichtelijk op een rij!

DOWNLOAD WHITEPAPER

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.