Van geen ervaring naar vaste klantenkring

Iedere succesvolle ondernemer is ooit begonnen. Maar hoe doe je dat, starten zonder ervaring? Dat het weldegelijk kan, bewijst Gianmarco Tutone (27), sinds mei 2018 ondernemer van Kwalitaria Prinsenland in Rotterdam. Wij spraken hem over zijn overstap van de techniek naar het cafetariaschap.


KW-Prinsenland_825.jpg

Vertel eens over jouw loopbaan tot nu toe

“Vanaf mijn zestiende volgde ik verschillende opleidingen op het gebied van elektrotechniek en installatie. Iets heel anders dan de fastservicebranche dus. Ik miste bij mijn werk in de techniek het contact met de klanten en zo ontstond de wens om een winkel te openen. Eerst dacht ik aan een Albert Heijn, omdat ik vanaf mijn dertiende een bijbaan had in de supermarkt, maar via via kwam ik in contact met FFC.”

Hoe ging het verder?

“Ik had meteen een goede klik met het formulehuis. De nieuwe huisstijl, Kwalitaria 4.0, sprak me aan: veel vers en lekkere broodjes. Kwalitaria is meer een luxe lunchroom dan een cafetaria.”

Wat was je grootste uitdaging?

“Via mijn vader, die voorzitter is van het winkelcentrum, kon ik al een pand huren. Het omgaan met personeel kende ik uit mijn werk als uitvoerder in de bouw. Van het bakken van snacks en friet, wist ik niets. Vier weken lang heb ik daarom meegelopen bij de Kwalitaria in Zwijndrecht om zo productkennis en praktijkervaring op te doen. Met de bedrijfsleider in Zwijndrecht heb ik nog regelmatig contact om te bespreken hoe hij het een en ander aanpakt.”

Leestip: Lees ook hoe Gianmarco de coronacrisis ervaart in het artikel 'Kwalitaria Prinsenland draait beter dan vóór de coronacrisis'.

Hoe heeft FFC je verder op weg geholpen?

“FFC is een heel goed houvast voor mij geweest in de beginfase. Een opstartcoach heeft mij de eerste periode bijgestaan. Dat was fijn, want het was gigadruk, dat hadden ze bij FFC al voorspeld. Nu helpen ze mij met de marketing en de seizoenscampagnes. Daar hoef ik niet over na te denken. Er zijn genoeg andere zaken waar ik mij mee bezig moet houden, zoals de inkoop en een optimale personeelsbezetting.”

Hoe bevalt het ondernemerschap?

“Ondernemen is geen makkie. Het is niet iets dat je ‘even’ doet. Ik heb veel steun van mijn ouders en mijn vriendin. Dat is fijn, want je bent er non-stop mee bezig. Het is heel afwisselend, dat maakt het leuk. Elke dag zijn er weer nieuwe uitdagingen. Het allerleukste vind ik toch wel het contact met de klanten.”

Wat zijn je toekomstplannen?

“Ik ga er elke dag voor duizend procent tegenaan. Verder groeien naar meer Kwalitaria’s is een van mijn dromen.”


Smaakt dit naar meer?

Stroomt het ondernemersbloed, net als bij Gianmarco, ook door jouw aderen? Dan komen we graag met jou in contact. Meld je aan via onderstaande link, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Contactformulier-link-aanmelden.png

Meer blog

Whitepaper:
Voor jezelf beginnen. Is franchise iets voor jou?

Alle voor- en nadelen van franchisen op een rij. Belangrijke informatie voor iedereen die een eigen zaak start!

DOWNLOAD WHITEPAPER

Whitepaper:
Soft of hard franchise; welke vorm past bij jou?

De belangrijkste kenmerken van soft en hard franchising overzichtelijk op een rij!

DOWNLOAD WHITEPAPER

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.