Voor jezelf beginnen; blijf in jezelf geloven!

Blog_Twello.png

Je eigen zaak openen, lijkt dat je wat? Benieuwd hoe het écht is om te ondernemen? Niemand kan die vraag beter beantwoorden dan kersverse ondernemers Angela en Raymond Brandwacht. Sinds april 2017 zijn zij trotse eigenaren van Kwalitaria Délifrance Marktplein in Twello. Wij vroegen ze hoe zij terugkijken op hun weg naar het ondernemerschap.

Hoe hebben jullie besloten om ondernemer te worden?

“Raymond is voormalig kok en had al jaren de wens om voor zichzelf te beginnen. Als kok is er niets mooiers dan je eigen ideeën naar buiten kunnen dragen in je eigen zaak. We wisten daarom zeker dat we in de horecabranche aan de slag wilden. We zijn een aantal jaar verschillende panden afgegaan, maar het was het steeds net niet; het pand te oud, de apparatuur niet naar wens of gewoon geen goed gevoel. We hebben bij verschillende franchiseformules geïnformeerd en Kwalitaria in combinatie met Délifrance bleek voor ons het complete plaatje. De uitstraling van het restaurant en de producten zijn erg goed.”

Blog_Twello2.png

Wat adviseren jullie anderen te doen voor ze beslissen om horecaondernemer te worden?

“Ga in gesprek met ondernemers. Neem een kijkje in de keuken van een ander. Er is zoveel aanbod in diverse formules, dus stel jezelf de vraag: waar haal ik uitdaging uit en waarin zie ik perspectief? Het is ook belangrijk dat je bereid bent om hard te werken op momenten dat anderen vrij zijn. Horecaervaring geeft je veel belangrijk inzicht in wat je moet investeren in een horecazaak.”

Blog_Twello6.png

Hoe kun je je vervolgens het beste voorbereiden op het ondernemerschap?

“Als je de keuze maakt om met een formule te gaan werken, maak dan gebruik van het aanbod om bij collega-bedrijven stage te gaan lopen. Hier doe je veel waardevolle ideeën op. Neem vooral ook medewerkers mee, want zij zijn natuurlijk ook belangrijk om de start goed te laten verlopen. ”

Blog_Twello4.png

Hoe kijken jullie terug op het eerste jaar als ondernemer?

“Het was een enerverend jaar, elke dag een rollercoaster. Alles is nieuw en je moet samen met je personeel wennen aan elkaar en de nieuwe omgeving. Dat kost tijd. Je bereidt je op zoveel mogelijk dingen voor, maar je kunt je onmogelijk op alles voorbereiden. Maar terugkijkend hebben we zo veel geleerd; we hadden het zeker niet willen missen.”

Blog_Twello3.png

Aan welke tip hebben jullie het meest gehad?

“Zorg ervoor dat je te allen tijde kwaliteit blijft verkopen. Je werkt veel met verse producten en per seizoen zijn de smaak en kwaliteit verschillend. Daarom moet je constant alert zijn op de kwaliteit.”

Blog_Twello1.png

Wat is jullie tip voor startende ondernemers?

“Blijf in jezelf geloven. Het is echt niet allemaal positief. Er zijn momenten waarop je denkt: gaat dit allemaal goedkomen? Op die momenten is het belangrijk om te bedenken dat het goed gaat komen en je achter je formule blijft staan. Wij vinden communicatie met het personeel ook erg belangrijk. Vertel ze hoe het gaat en laat ze weten dat ze belangrijk zijn voor de onderneming. Je kunt het tenslotte niet alleen.”

Blog_Twello5.png

Meer blog

Voor jezelf beginnen. Is franchise iets voor jou? [GRATIS WHITEPAPER]

Alle voor- en nadelen van franchisen op een rij. Belangrijke informatie voor iedereen die een eigen zaak start!

DOWNLOAD WHITEPAPER

De veelzijdige Kwalitaria-ondernemer [GRATIS INFOGRAPHIC]

Heb jij het in je om een Kwalitaria ondernemer te worden? Meer dan 140 topondernemers gingen je al voor! Ontdek in de infographic of jij past in het profiel van de veelzijdige Kwalitaria ondernemer.

DOWNLOAD INFOGRAPHIC

Reacties

Floor Reijnen 06.05.2018

Heel inspirerend artikel hoor. Ik kan mij best voorstellen dat in de horeca het allemaal iets lastiger aan toegaat. Je hebt niet alleen een product te bieden aan de consument, maar ook rekening te houden met welzijn en andere zaken. Gaat veel verantwoordelijkheid mee gepaard. Gaan jullie zo verder en blijf ons inspireren!

Floortje

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.