Waarom Kwalitaria? Ondernemer Zhen Je vertelt!

Blog_diemerplein_zhenje.png

Sinds 1 oktober wordt Kwalitaria Diemerplein gerund door Zhen Je Wang en zijn broer Xing Ye Wang. We vroegen Zhen Je waarom ze ervoor hebben gekozen om een cafetaria te runnen en hoe de keus op Kwalitaria is gevallen.

Waarom besloten jullie om een nieuwe zaak te openen?

“We hebben samen met onze ouders, ooms en tantes een hotel in Amsterdam. Xing Ye werkt daar veel. Ik sta eigenlijk fulltime in Kwalitaria Diemerplein. Eerst werkte ik ook wat meer in het hotel en daarnaast werkte ik in ons Chinees restaurant in Raalte. Dit restaurant is geopend door mijn overgrootopa, dus al lang in de familie. We kregen steeds meer moeite met het vinden van goede koks. Je hebt gespecialiseerde koks nodig en dat is niet zo makkelijk. Omdat we moeilijk gespecialiseerde koks konden vinden voor ons restaurant, besloten we om eens andere mogelijkheden te bekijken. Toen kwamen we Kwalitaria Diemerplein tegen via een horecamakelaar. Dit leek ons wel wat en het is voor mij een stuk dichterbij mijn woonplaats en het hotel in Amsterdam.”

Waarom hebben jullie gekozen voor een cafetaria?

“We zochten een horecagelegenheid waar we niet afhankelijk waren van gespecialiseerd personeel. Ik heb veel gewerkt in hotels en restaurants, maar had nog niet eerder een eigen cafetaria. Horeca is horeca, maar ik merk wel wat verschillen. Het verschil zit vooral in de snelheid en natuurlijk het feit dat je andere producten maakt. Je moet ook wel bereid zijn om zelf echt te werken. In een hotel zit je toch vooral stil achter de receptie, maar hier ben je fysiek veel in beweging.”

Waarom de formule Kwalitaria?

“Ik denk dat het belangrijk is dat je als cafetaria gebruik maakt van een sterk merk. Je hebt al bekendheid, dus mensen weten welke producten ze bij je kunnen krijgen. Vooral de burgers doen het hier goed. Ook friet en snacks blijven natuurlijk populair.”

Blog_diemerplein_zhenje1.png

Benieuwd of ondernemen bij Kwalitaria ook iets voor jou is? Neem dan contact met ons op! Wij vertellen je graag meer.

Meer blog

Whitepaper:
Voor jezelf beginnen. Is franchise iets voor jou?

Alle voor- en nadelen van franchisen op een rij. Belangrijke informatie voor iedereen die een eigen zaak start!

DOWNLOAD WHITEPAPER

Whitepaper:
Soft of hard franchise; welke vorm past bij jou?

De belangrijkste kenmerken van soft en hard franchising overzichtelijk op een rij!

DOWNLOAD WHITEPAPER

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.