We zijn weer open! Zo beleefden Kwalitaria-ondernemers de heropening

We hebben er met z’n allen lang op gewacht en op 1 juni was het dan eindelijk zover: de horeca mag weer open. Twee ondernemers die daar maar wat blij mee waren zijn Raymond Brandwacht van Kwalitaria Délifrance Marktplein in Twello en Willy Croymans van Kwalitaria de Vallei in Tilburg. Wij spraken ze over de eerste dagen sinds de heropening.

‘Nog geen vetpot’

Ze gingen allebei direct op 1 juni weer open, maar zowel Raymond als Willy had op meer drukte gehoopt. Raymond: ‘Ik ben blij om weer gezichten in de zaak te hebben, maar het is nog geen vetpot. Mondjesmaat komen er gasten in het restaurant of op het terras. Mensen zijn voor mijn gevoel nog veel te voorzichtig en bang om veel andere mensen tegen te komen.’ Willy ervaart precies hetzelfde. ‘Het is druk, maar vooral qua afhalen en bezorgen. Er komen maar weinig mensen om in ons restaurant te eten. En ik ben niet de enige die dit ervaart, van collega-ondernemers in Tilburg hoor ik hetzelfde.’

Blog-Heropening-Marktplein-1.jpg Zowel het restaurant als terras van Kwalitaria Délifrance Marktplein is sinds 1 juni weer geopend.

Bezorgen blijft populair

Veel Kwalitaria-ondernemers hadden het geluk dat ze tijdens de horecasluiting door konden gaan met afhalen en bezorgen. Zo ook Raymond en Willy. ‘Wij hebben het starten met bezorgen lang tegengehouden’, vertelt Raymond. ‘Uiteindelijk zijn we er afgelopen december toch mee begonnen. Daar ben ik nu blij om, want daar hebben we de afgelopen weken de vruchten van geplukt. Het aantal bezorgbestellingen is verdubbeld.’ Ook Willy is blij met zijn bezorgservice. ‘Het heeft ervoor gezorgd dat we weinig omzetverlies hebben geleden. We bezorgen nu precies een jaar. Het ging steeds iets beter, maar in de afgelopen periode is de online omzet echt flink gestegen.’

Veiligheid voorop

Beide ondernemers hebben er in ieder geval veel aan gedaan om hun gasten veilig te kunnen laten eten. Zo heeft Raymond ervoor gekozen om spatschermen tussen de tafels te plaatsen. ‘Op deze manier laten we zien dat we met de veiligheid bezig zijn en zorgen we ervoor dat gasten geen last hebben van elkaar.’ Willy heeft via Kwalitaria een desinfectiezuil aangeschaft. ‘Wij zijn er blij mee. Het ziet er goed uit en gasten kunnen er bij binnenkomst niet omheen.’ Voor de verplichte gezondheidscheck heeft hij bovendien een handigheidje: ‘Via een QR-code kunnen onze gasten op hun telefoon de gezondheidsvragen invullen.’

Blog-Heropening-2.jpg Met onder andere spatschermen en een desinfectiezuil laten de ondernemers zien dat ze aan de veiligheid werken.

‘Af en toe moeten we gasten aanspreken’

Zowel Raymond als Willy ervaart dat de gasten zich goed aan alle regels houden. ‘Over het algemeen gaat het goed, al heb ik wel het idee dan mensen sinds 1 juni wat lakser zijn geworden’, laat Willy weten. Ook Raymond moet zijn gasten af en toe aanspreken op het niet houden aan de regels. ‘Gek genoeg zijn het vaak juist de risicogroepen die de regels onzin vinden.’

Terug naar het normale

‘Er gaat zeker nog een lange tijd overheen voordat de situatie weer enigszins normaal is’, denkt Willy. Ook voor Raymond blijft de komende periode onzeker. ‘Straks moet er weer van alles terugbetaald worden, heb ik dat geld dan? Gelukkig is er vanuit FFC veel begrip voor de situatie en wordt er met ons meegedacht. Het is te hopen dat een gedeelte van de bezorgbestellingen blijft hangen en dat het aantal gasten dat in ons restaurant komt eten weer wat aantrekt, dan moet het goedkomen.’

Blog-Heropening-3.jpg Met diverse stickers attendeert Kwalitaria de Vallei haar gasten erop om afstand te houden.


Ook Kwalitaria ondernemer worden?

Droom jij er altijd al van om ondernemer te worden, maar kun jij hierbij wel wat hulp en ondersteuning gebruiken? Dan is franchisen bij Kwalitaria wellicht iets voor jou! Neem gerust contact met ons op, dan vertellen wij je graag meer over de mogelijkheden.

Contact: Telefoon: +31(0)88 044 60 00 | E-mail: ondernemen@kwalitaria.nl

Contactformulier.png

Meer blog

Whitepaper:
Voor jezelf beginnen. Is franchise iets voor jou?

Alle voor- en nadelen van franchisen op een rij. Belangrijke informatie voor iedereen die een eigen zaak start!

DOWNLOAD WHITEPAPER

Whitepaper:
Soft of hard franchise; welke vorm past bij jou?

De belangrijkste kenmerken van soft en hard franchising overzichtelijk op een rij!

DOWNLOAD WHITEPAPER

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.