Overslaan en naar de inhoud gaan
Broers gaan voor kwaliteit met Kwalitaria Délifrance Schuytgraaf
Terug naar overzicht

Broers gaan voor kwaliteit met Kwalitaria Délifrance Schuytgraaf

Interview

Ga er maar aan staan: een Kwalitaria locatie overnemen midden in de coronatijd. Ondernemer Joost Ernst deed het. Na een roerige start is het nu tijd om de zaak in Arnhem naar een nog hoger plan te tillen en daarbij komt broer Bastiaan Ernst als nieuwe bedrijfsleider goed van pas.

Lees meer...

Geen tijd voor rustig wennen

Door zijn affiniteit met horeca hoefde Joost niet lang na te denken toen hij van de vorige eigenaar hoorde dat de zaak vanwege privé omstandigheden beschikbaar kwam voor overname. “Die kans kon ik niet laten lopen”, aldus de ondernemer die zelf uit de wijk Schuytgraaf komt en de buurt dus op zijn duimpje kent. Even rustig wennen werd hem niet gegund, gezien de enorme stijging van de online omzet. “Mijn focus lag de afgelopen periode dan ook vooral op het verbeteren van de bezorgservice. We zijn warmhoudtassen gaan gebruiken en door efficiënter te werk te gaan, kunnen we nu nog sneller een warme maaltijd bij de mensen thuisbezorgen.” En dat loont: “We hebben recent een vierde elektrische bezorgfiets aangeschaft om alle bestellingen aan te kunnen.”

Broers gaan voor kwaliteit met Kwalitaria Délifrance Schuytgraaf

Joost hoefde niet lang te twijfelen toen de Kwalitaria Délifrance zaak in Arnhem beschikbaar kwam ter overname.

Kwaliteit voorop

Nu het bezorgen goed gaat, is het wat Joost betreft tijd voor de volgende verbeterslag: “We willen nog meer op kwaliteit gaan sturen.” Voor extra professionaliteit heeft hij daarom recent zijn broer Bastiaan in de zaak gehaald. “Ik werk eigenlijk al mijn hele leven in de horeca”, vertelt Bastiaan. “Van banen als chef-kok, waarvoor ik ben opgeleid, tot eigen zaken.” Toen hij op zoek was naar iets nieuws ontstond het idee voor een samenwerking tussen de broers. “Ik zal het grootste deel van de dag aanwezig zijn in de zaak en het team van ruim 20 medewerkers aansturen”, vertelt Bastiaan over zijn rol als bedrijfsleider. “Maar ook de hygiëne komt voor mijn rekening en ik hoop het personeel vanuit mijn ervaring als leermeester nog meer bij te kunnen leren.

Daarnaast zal Bastiaan zijn ervaring als kok inzetten. “Het leuke van het assortiment van Kwalitaria Délifrance is dat het niet alleen maar een frietje met een frikandel en kroket is. Het is meer. We werken met mooie burgers, goede broodjes die vers worden afgebakken en veel versproducten.” Vooral dat laatste is waar Bastiaan zijn ei in kwijt kan. “Een eigen stoofvlees of zelfgemaakte spareribs, daar hopen we de gasten mee naar de winkel te trekken.”

Broers gaan voor kwaliteit met Kwalitaria Délifrance Schuytgraaf

Broers Joost (l) en Bastiaan (r) slaan de handen ineen en hebben het volste vertrouwen in de samenwerking.

Finetunen

De broers hebben het volste vertrouwen in de samenwerking. “Het is nu tijd om de boel verder te finetunen en te kijken hoe we alles nog geolieder kunnen laten lopen. Samen willen we Kwalitaria Délifrance Schuytgraaf naar een nog hoger plan tillen en we nodigen alle buurtbewoners graag uit om te komen ervaren hoe dat in de praktijk smaakt!”
 

Ben jij net als Joost en Bastiaan

…klaar voor succes?

Misschien is een eigen Kwalitaria dan wel iets voor jou. We ontdekken het graag samen in een persoonlijk, vrijblijvend gesprek. De koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

 • Van nieuw avontuur naar succesvolle frituur
  Video

  Video: Smakelijke voordelen van franchise

  De zussen Jacqueline en Monique gingen zes jaar geleden samen het Kwalitaria avontuur aan en zijn nog steeds blij met deze stap. Benieuwd welke voordelen zij ervaren op het gebied van marketing, assortiment en ondersteuning? Bekijk het in de video!

  Bekijk de video
 • Voor jezelf beginnen; is franchising iets voor jou?
  Downloads

  Voor jezelf beginnen; is franchising iets voor jou?

  Een eigen horecazaak beginnen: een mooie, maar ook een spannende tijd. Het is een grote stap met veel onzekerheden. Je aansluiten bij een franchiseformule kan veel onzekerheid wegnemen. In deze download hebben we de voor- en nadelen op een rij gezet.

  Lees meer