Overslaan en naar de inhoud gaan
Kwalitaria Warnsveld
Terug naar overzicht

Een kijkje in de duurzame keuken van Kwalitaria

...in Warnsveld!

Interview

“Besteed je nu geen aandacht aan verduurzamen, dan sta je over een paar jaar met 4-0 achter.” Ondernemer Ron heeft samen met het team van Kwalitaria Warsveld de bewuste keuze gemaakt om te verduurzamen. Lees hier mee over hoe Kwalitaria omgaat met het thema duurzaamheid.

Lees meer...

Smaak staat bij Kwalitaria voorop, maar daarbij verliezen we duurzaamheid niet uit oog. We zijn dan ook continu bezig om onze producten en services nog verder te verduurzamen. Iets waar ondernemer Ron van ’t Hul van Kwalitaria in het Gelderse Warnsveld volledig achter staat. Wij vroegen hem waarom dit onderwerp voor hem en zijn team zo belangrijk is.

Vertel eens, wat doen jullie zoal aan duurzaamheid?

“We proberen voedselverspilling zoveel mogelijk tegen te gaan door goed in de gaten te houden wat er overblijft bij gasten die in onze zaak eten. Hier passen we de porties op aan en we vertellen er altijd bij dat ze meer kunnen vragen als het niet genoeg is. Verder werken we vanuit Kwalitaria al met veel duurzame producten, zoals de Kipster eieren en tomatenrelish van De Verspillingsfabriek. En we zijn volledig overgestapt op de nieuwe, kartonnen Kwalitaria verpakkingslijn. Dat heeft al tot veel positieve reacties geleid bij onze gasten.”

Waarom is duurzaamheid voor jullie belangrijk?

“Steeds meer mensen zijn bezig met duurzaamheid, dus we willen naar onze gasten uitstralen dat we een bewuste keuze maken in álles wat we doen: van de verpakkingen tot het tegengaan van voedselverspilling, maar ook wat betreft onze reinigingsmiddelen en het beperken van printpapier. Onze administratie is bijvoorbeeld 100% papierloos.”

Kwalitaria Warnsveld

Een kijkje in het restaurant van Kwalitaria Warnsveld.

Merk je dat gasten duurzaamheid steeds belangrijker gaan vinden?

“Ja, zeker. We krijgen regelmatig complimenten over onze kartonnen verpakkingen en over onze werkwijze van niet zomaar overal saus aan toevoegen. Bij een kapsalon vragen wij bijvoorbeeld altijd eerst of de gast er saus bij wil en wonderbaarlijk genoeg wordt er dan vaak nee gezegd. Dat bespaart veel saus.”

Vind je dat Kwalitaria goed bezig is op het gebied van duurzaamheid?

“Ja, op zich wel, maar ik vind de uitstraling naar buiten toe nog wat beperkt. Eigenlijk zouden we het van de daken moeten schreeuwen, daarmee creëer je een voorsprong op andere cafetaria's.”

Duurzame verpakkingslijn van Kwalitaria

De duurzame, kartonnen verpakkingslijn van Kwalitaria.

Welke tip zou je andere ondernemers willen geven?

“Ga er gewoon voor! Doe je dit niet, dan sta je over een paar jaar met 4-0 achter. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, door je vegetarische assortiment uit te breiden met vegetarische snacks en burgers kun je al verschil maken. Ons vega assortiment wordt steeds uitgebreider en je merkt echt dat gasten daar speciaal voor komen.”

Duurzaam ondernemen

...iets voor jou?

Hecht jij net als Ron veel waarde aan duurzaamheid en verantwoorde producten? Dan hebben we een match! We vertellen je graag nog veel meer over hoe Kwalitaria omgaat met duurzaamheid.

Wellicht ook interessant

 • Kwalitaria reikt cheque uit aan Kinderen van de Voedselbank
  Nieuws

  Kwalitaria reikt cheque van 50.000 euro uit aan Stichting Kinderen van de Voedselbank

  Voor elk verkocht kindermenu gaat er een donatie naar Stichting Kinderen van de Voedselbank. Namens alle ruim 130 Kwalitaria vestigingen hebben we hierdoor een cheque met een fantastisch bedrag kunnen overhandigen!

  Lees meer
 • Kwalitaria Leusden Zuid
  Nieuws

  Nieuw geopende Kwalitaria in Leusden echte familiezaak

  Sinds Kwalitaria Leusden Zuid de deuren heeft geopend, heeft ondernemer Subash Mainali (27) al veel buurtbewoners mogen voorzien van hun burgers, maaltijden en friet specials. En hij niet alleen, want ook zijn vrouw en ouders staan in de cafetaria. Een echte familiezaak dus!

  Lees meer
 • Kwalitaria De Batehof
  Nieuws

  Nieuwe onderneemster Kwalitaria De Batehof maak meisjesdroom waar

  Waar haar klasgenootjes vroeger prinses wilden worden, wist Laura (28) al op jonge leeftijd: ik wil ‘restaurant mevrouw’ worden. Met de overname van Kwalitaria De Batehof in Woubrugge is deze droom nu uitgekomen.

  Lees meer