Overslaan en naar de inhoud gaan
Een kijkje in de keuken van Kwalitaria Vlissingen
Terug naar overzicht

Een kijkje in de keuken van Kwalitaria Vlissingen

...ondernemers aan het woord!

Interview

Sinds mei dit jaar zijn Werner van Damme en Jorden Kolditz de trotse eigenaren van Kwalitaria Vlissingen. Een zaak die helemaal gericht is op het nieuwe take-away & delivery concept. Wij zijn benieuwd hoe het duo de eerste periode heeft ervaren!

Lees meer...

Kwalitaria Vlissingen is helemaal gericht op take-away & delivery, hoe ziet dat er in de praktijk uit?

“Wij draaien grotendeels op bezorging, dus daar is de hele zaak op aangepast. De keuken en counter zitten ineen: compact en alles bij elkaar. Verder hebben we maar een klein zitgedeelte met zes tafels, dat wat soberder is ingericht dan bij een ‘volledige’ Kwalitaria.”

Waarom hebben jullie gekozen voor het take-away & delivery concept?

“De voornaamste reden is de enorme stijging in bezorgbestellingen. We runnen al enige tijd een Délifrance vestiging in Vlissingen en daar is het aantal bezorgbestellingen aan particulieren verviervoudigd tijdens de coronaperiode. Sinds juni van dit jaar is dit aantal ook nog eens op niveau gebleven. Delivery is dan ook niet de toekomst, maar juist de huidige tijd. Daar moet je gewoon op inspelen.”

Kwalitaria Vlissingen

"De keuken en counter zitten ineen: compact en alles bij elkaar."
 

Welke voordelen ervaren jullie?

“Online ligt de gemiddelde besteding een stuk hoger. We zitten nu op een gemiddeld orderbedrag van meer dan 20 euro per bestelling. Dit geldt vooral voor bestellingen via onze eigen bestelsite, op Thuisbezorgd kan de cross- en upsell nog wat beter. Verder hebben we met onze totale bedrijfsvoering nu de hele dag werk: ’s ochtends en rond het lunchmoment zijn we druk met Délifrance, en vanaf het middaguur tot in de avond bezorgen we met Kwalitaria. En we hebben véél minder afwas, dat is ook een groot voordeel, haha.”

Zijn er ook dingen waar jullie tegenaan lopen?

“We zijn op dit moment nog aan het zoeken naar de juiste balans van personeel op de juiste plek. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat alles zo efficiënt mogelijk gaat: van de bezorging tot het bakken en het zelfstandig draaien achter de counter of in de keuken.”
 

"Delivery is niet de toekomst, maar juist de huidige tijd. Daar moet je nu op inspelen.”

 

Hoe hebben jullie de eerste periode ervaren?

“Je kunt wel zeggen dat we een vliegende start hebben gehad. Vanaf dag één lopen de online bestellingen goed binnen, aangemoedigd door een online openingscampagne die vanuit het hoofdkantoor is opgezet. We zitten zelf nog volop in een leerproces om alles goed onder de knie te krijgen en om dit door te geven aan onze medewerkers, maar we krijgen al veel positieve reacties van mensen in de buurt. Dat geeft ons echt energie.”  

Wat zijn jullie plannen voor de komende periode?

“We zijn van plan om ons bezorggebied verder uit te breiden. We zijn klein begonnen met een drietal postcodes, zodat we gedoseerd aan de slag konden en het bakken en inpakken eerst goed onder de knie konden krijgen. Nu zijn we klaar om de volgende postcode in Vlissingen erbij te pakken."

Kwalitaria Délifrance Vlissingen is geopend

 

Wat zouden jullie tegen alle Kwalitaria-ondernemers in spé willen zeggen?

“Wij zijn ontzettend blij met de stap die we genomen hebben om op deze manier onze bedrijfsvoering uit te breiden. Tegen potentiële Kwalitaria-ondernemers zouden we dan ook willen zeggen: mocht je overwegen om een eigen zaak te runnen, dan is het take-away & delivery-concept een aantrekkelijke en mooie kans.”

Ook je eigen Kwalitaria?

...net als Werner en Jorden?

Het nieuwe take-away en delivery concept biedt volop kansen. We vertellen je er graag meer over in een vrijblijvend gesprek. Neem gerust contact met ons op of maak direct online een afspraak.

Wellicht ook interessant

 • De 5 meest gestelde vragen over ondernemen bij Kwalitaria
  Interview

  Kwalitaria biedt starters compact concept

  Kwalitaria heeft ondanks corona een heel behoorlijk jaar achter de rug. De bloeiende bezorgtak gaat verder gefaciliteerd worden door een nieuw formuleconcept met compacte winkels, toegankelijker voor startende franchisenemers.  

  Lees meer
 • Voor jezelf beginnen; is franchising iets voor jou?
  Downloads

  Voor jezelf beginnen; is franchising iets voor jou?

  Een eigen horecazaak beginnen: een mooie, maar ook een spannende tijd. Het is een grote stap met veel onzekerheden. Je aansluiten bij een franchiseformule kan veel onzekerheid wegnemen. In deze download hebben we de voor- en nadelen op een rij gezet.

  Lees meer
 • Checklist: ben jij klaar voor een gesprek?
  Downloads

  Infographic: Schuilt er een Kwalitaria ondernemer in jou?

  Heb jij het in je om een Kwalitaria ondernemer te worden? Meer dan 130 topondernemers gingen je al voor! Ontdek in de infographic of jij past binnen het profiel van de veelzijdige Kwalitaria ondernemer.

  Lees meer