Overslaan en naar de inhoud gaan
Franchisenemer worden? 5 vragen die jij jezelf moet stellen
Terug naar overzicht

Franchisenemer worden? 5 vragen die jij jezelf moet stellen

…ben jij klaar voor de start?

Tips&tricks

Ben jij er klaar voor om jezelf aan te sluiten bij een franchiseorganisatie en om je eigen zaak te starten? Ontdek het aan de hand van deze vijf vragen. Kun jij ze allemaal beantwoorden?

Lees meer...

1. Ben ik geschikt als ondernemer?

Ja, je ontvangt blijvende ondersteuning. En ja, je kunt altijd terugvallen op de formule. Maar dat betekent niet dat je geen ondernemerskwaliteiten nodig hebt. De dagelijkse gang van zaken in de winkel is jouw verantwoordelijkheid en daar komt een hoop bij kijken. Niet iets om te onderschatten! Heb je nog geen of weinig ervaring als ondernemer? Bij Kwalitaria is het mogelijk om mee te lopen in een bestaande vestiging. Zo kun je ontdekken of jij gebakken bent voor het ondernemerschap.

2. Welke franchiseformule past bij mij?

Een goede voorbereiding… juist, dat is het halve werk. Doe grondig onderzoek naar verschillende formules, vraag informatie aan, bezoek een open dag of maak een afspraak om de organisatie pas echt goed te leren kennen en te ontdekken of er een wederzijdse klik is. Een eerste gesprek is altijd vrijblijvend! Zorg ervoor dat je weet hoe de marketing en inkoop zijn geregeld, op welke ondersteuning je kunt rekenen en welke vrijheden je als ondernemer hebt. Zo heb je alle ingrediënten om een goede afweging te maken.

3. Staat mijn naaste omgeving erachter?

Het is al jaren jouw droom om een eigen zaak te starten en je kan niet wachten om er voor de volle 100 procent voor te gaan. Kijk, dat is de spirit! Maar staan jouw naasten er ook achter? Het ondernemerschap vraagt veel tijd en energie. Het is hard werken en zeker in het begin maak je lange dagen wat niet altijd leuk is voor het thuisfront. Zorg ervoor dat je dit met hen bespreekt en dat je duidelijke afspraken maakt, want naasten die je steunen zijn in dit avontuur o zo belangrijk!

4. Heb ik voldoende eigen geld?

Om er iets uit te halen, zal je er ook iets in moeten stoppen. Daarom vraagt franchise om een deel eigen vermogen. Hoeveel? Dat verschilt per franchiseformule. Doe navraag hoe dit is geregeld bij de formule(s) die jij op het oog hebt. Heb je zelf niet genoeg eigen vermogen? Wellicht is er iemand in jouw directe omgeving die jou kan helpen met een achtergestelde lening. Of kijk eens naar de mogelijkheden van crowdfunding of een alternatieve financieringspartij.

5. Wat levert het mij op?

Ook al zo’n goede vraag, zo niet de belangrijkste. En tegelijkertijd misschien ook wel de vraag die het lastigst te beantwoorden is. Zet alles voor jezelf goed op een rij. Wat is de verwachte omzet? Wat zijn de doorlopende kosten? En hoeveel bedragen de eenmalige entreefee en de overige vergoedingen (fees) die je afdraagt aan de franchisegever in ruil voor de ondersteuning? Zo kun je uiteindelijk uitrekenen hoe lang je er naar verwachting over doet om de investering terug te verdienen.

Ben jij klaar

...voor het ondernemerschap?

Wij helpen je graag aan de benodigde informatie om bovenstaande vragen voor jezelf te kunnen beantwoorden. Vraag vrijblijvend meer informatie aan of maak direct een afspraak om te kijken of die wederzijdse klik er is.

Wellicht ook interessant

 • Voor jezelf beginnen; is franchising iets voor jou?
  Downloads

  Voor jezelf beginnen; is franchising iets voor jou?

  Een eigen horecazaak beginnen: een mooie, maar ook een spannende tijd. Het is een grote stap met veel onzekerheden. Je aansluiten bij een franchiseformule kan veel onzekerheid wegnemen. In deze download hebben we de voor- en nadelen op een rij gezet.

  Lees meer
 • Nu starten... Is dat wel slim?
  Tips&tricks

  Nú starten… Is dat wel slim?

  De (energie)prijzen rijzen de pan uit, er is een landelijk personeelstekort en het zijn spannende tijden. Toch kan jezelf aansluiten bij een franchiseorganisatie juist in deze tijd interessant zijn. ‘Ja, maar…’ horen we je denken. Wij reageren op de vijf meest gehoorde bezwaren.

  Lees meer
 • Franchisen zonder eigen vermogen, kan dat?
  Tips&tricks

  Franchisen zonder eigen vermogen, kan dat?

  De knoop is door: je kiest voor franchise en hebt een formule gevonden die bij je past. Maar welke kosten komen daarbij kijken? En hoe kom jij aan dat geld? Wij vertellen je meer over de financiering en de mogelijkheden voor starters, met óf zonder eigen vermogen.

  Lees meer