Overslaan en naar de inhoud gaan
Open jij binnenkort jouw eigen Kwalitaria?
Terug naar overzicht

Franchiser worden? Deze 10 stappen doorloop je

...klaar voor de start?

Tips&tricks

Je eigen zaak… Begin jij al te glunderen bij de gedachte hieraan? Voordat je kunt starten als franchisenemer zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen: van de eerste kennismaking tot de opening. Lees hier meer over Kwalitaria’s franchise procedure.

Lees meer...

Stap 1: Informatie aanvragen

Jezelf goed oriënteren, daar begint het allemaal mee. Je gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Begin jouw weg naar het ondernemerschap met het aanvragen van meer informatie. Je doet dit bij Kwalitaria gemakkelijk online waarna je een brochure met uitgebreide informatie ontvangt.

Stap 2: Telefonisch contact

Houd je telefoon in de gaten, want wij zijn benieuwd hoe jouw eerste kennismaking met onze franchiseformule is bevallen. Ook horen we graag meer over jouw beweegredenen, achtergrond en ervaring. En natuurlijk kun je jouw eerste vragen aan ons stellen.

Stap 3: Kennismaking op kantoor

De koffie staat klaar! Tijd om beter kennis met elkaar te maken op ons hoofdkantoor. We vertellen je alles over onze formule, je neemt een kijkje op de verschillende afdelingen en uiteraard heb jij alle ruimte om vragen te stellen.

Stap 4: Tweede gesprek

Is de wederzijdse klik er? Dan is het tijd voor meer diepgang. In een tweede gesprek bij ons op het hoofdkantoor gaan we verder in op de wederzijdse verwachtingen.

Stap 5: Intentieovereenkomst

Matchen de wederzijdse verwachtingen? Dan is de volgende stap het ondertekenen van een intentieovereenkomst. Dit is een voorovereenkomst waarin staat beschreven dat wij de intentie hebben om met elkaar samen te werken en welke afspraken hierover zijn gemaakt.

Stap 6: Zoektocht naar jouw droomlocatie

Nu is het aan ons! Op basis van jouw voorkeuren en wensen gaan wij op zoek naar een geschikte locatie voor jouw Kwalitaria. We hebben al verschillende locaties met een goed omzetpotentieel in onze portefeuille of raadplegen ons brede netwerk.

Kwalitaria Beren in Groningen

Op basis van jouw voorkeuren en wensen gaan we op zoek naar een geschikte locatie.

Stap 7: PID & stand-still periode

In de Wet Franchise is vastgelegd dat de franchisegever verplicht is om bepaalde informatie te verstrekken. Deze informatie is vastgelegd in het Precontractueel Informatie Document (PID) en bestaat onder andere uit de franchiseovereenkomst, een overzicht van alle uitgaven en de financiële positie van de franchisegever. Nadat het PID is verstrekt geldt er een stand-still periode van vier weken. Deze verplichte bedenktijd is er zodat jij alle informatie goed kunt bestuderen en zelf onderzoek kunt doen.

Stap 8: Onderteken definitieve franchiseovereenkomst

Nog steeds zeker van je zaak? Wij zetten de champagne vast koud, want dan kan jouw handtekening onder de franchiseovereenkomst worden gezet. Gefeliciteerd, je eigen Kwalitaria is een feit! Dit is tevens het startschot voor de (ver)bouw van jouw zaak.

Stap 9: Stage- en inwerkperiode

Klaar voor de start? In zes weken word je klaargestoomd door onze opstartcoördinator. Hij leert je alles over het assortiment, de routing, personeel, etc. En hoe leer je de kneepjes van het vak nu beter dan in de praktijk? Daarom draai je tijdje mee in een bestaande Kwalitaria vestiging, onder leiding van een ervaren ondernemer die ongetwijfeld de nodige tips heeft.

Stap 10: De opening

Yes, hét moment is daar: de opening van jouw eigen Kwalitaria! Om ervoor te zorgen dat de buurtbewoners niet om de opening van jouw zaak heen kunnen, hebben wij al een openingscampagne voor je klaarstaan met lekkere acties en online en offline promoties. Hierna houdt de ondersteuning natuurlijk niet op. Jouw persoonlijke franchise consultant staat altijd klaar voor hulp en advies en komt regelmatig bij je langs.

Ben jij klaar voor de eerste stap?

…start vandaag nog!

Waarom uitstellen? Begin vandaag nog met het realiseren van jouw ondernemersdroom door meer informatie aan te vragen of contact met ons op te nemen.

Wellicht ook interessant

 • Voor jezelf beginnen; is franchising iets voor jou?
  Downloads

  Voor jezelf beginnen; is franchising iets voor jou?

  Een eigen horecazaak beginnen: een mooie, maar ook een spannende tijd. Het is een grote stap met veel onzekerheden. Je aansluiten bij een franchiseformule kan veel onzekerheid wegnemen. In deze download hebben we de voor- en nadelen op een rij gezet.

  Lees meer
 • 4 valkuilen voor startende franchisenemers
  Tips&tricks

  4 valkuilen voor startende franchisenemers

  Franchise kent veel voordelen, maar uiteraard liggen er ook enkele valkuilen op de loer. Weet jij waar je allemaal op moet letten? Wij vertellen je meer over de nadelen en valkuilen waar je als startende franchisenemer rekening mee moet houden.

  Lees meer
 • Een kijkje op het Kwalitaria hoofdkantoor
  Video

  Video: Een kijkje op ons hoofdkantoor

  Je eigen zaak starten? Leuk, maar ook spannend! Onthoud: je hoeft het niet alleen te doen. Benieuwd wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen? Neem in deze video een kijkje op ons hoofdkantoor!

  Bekijk de video