Overslaan en naar de inhoud gaan
Het eerste jaar als Kwalitaria ondernemer
Terug naar overzicht

Het eerste jaar als Kwalitaria ondernemer

...ondernemers Kwalitaria De Bilt blikken terug!

Interview

Hoera, afgelopen maand bestond Kwalitaria De Bilt 1 jaar. Samen met ondernemers Edwin, Mike en Denise van Lambalgen (vader, zoon en dochter) blikken we terug op een bewogen maar succesvol eerste jaar.

Lees meer...

Een echte familiezaak is het, want Kwalitaria De Bilt wordt gerund door vader Edwin, zoon Mike en dochter Denise. Edwin heeft vanaf zijn achttiende jaar al eigen horecazaken en Mike en Denise zijn er vanzelf ingerold. Op 2 april 2019 openden ze gezamenlijk Kwalitaria De Bilt.

Hoe kijken jullie terug op het afgelopen jaar?

“Het was een bewogen jaar waarin we al veel hebben mogen bereiken. De opstart was zeker niet gemakkelijk en de opening vond later plaats dan in eerste instantie gepland, maar dat mocht de pret niet drukken. Op de dag voor de opening dachten we nog: “Doen we hier wel goed aan?” Maar vanaf dag één hadden we het behoorlijk druk en was dat gevoel snel verdwenen.”

Hoe waren de reacties van gasten op jullie zaak?

“Vanaf het begin hebben we veel positieve reacties mogen ontvangen. Vaak over hoe mooi, netjes en schoon onze zaak is, maar ook over het assortiment. Het valt de mensen op dat onze menukaart net dat stukje verdergaat in vergelijking met een standaard snackbar. We hadden ons eenjarig bestaan graag willen vieren met onze gasten, maar dat kon door het coronavirus helaas niet doorgaan. Hopelijk kunnen we er over een tijdje alsnog aandacht aan besteden.”

Kwalitaria De Bilt

 

Wat vinden jullie het leukste aan het runnen van Kwalitaria De Bilt?

“Een nieuwe plek is altijd leuk, want je leert weer veel nieuwe mensen kennen. De interactie met onze gasten vinden we alle drie erg belangrijk. Sinds wij Kwalitaria De Bilt gestart zijn leren we bovendien elke dag weer nieuwe dingen, waardoor we steeds weer naar een hoger niveau kunnen groeien.”

Hoe ervaren jullie het om met familie samen te werken?

“Het is leuk en lastig tegelijk. Het voordeel van met familie werken is dat je elkaar door en door kent en weet wat je aan elkaar hebt. Het nadeel is dat werk en privé soms lastig te scheiden zijn. Gelukkig gaat dat bij ons allemaal nog goed.”

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

“Door het coronavirus zijn het onzekere tijden. Eerst maar eens zien hoelang deze situatie nog duurt en hoelang alle maatregelen blijven gelden. We zijn nu geopend voor afhalen en zijn sinds kort ook gestart met bezorgen. Daar waren al plannen voor, maar vanwege het coronavirus hebben we dit versneld opgestart. Zo kunnen we onze gasten toch blijven bedienen. Op dit moment zijn we druk bezig om te kijken hoe we vanaf 1 juni ons restaurant weer kunnen openen en ons aan alle maatregelen kunnen houden. Daarna zien we wel weer verder.”

De ondernemers van Kwalitaria De Bilt

Ook je eigen Kwalitaria?

...go for it!

Ben jij de volgende die een eigen Kwalitaria opent? Ga samen met ons het avontuur aan! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of maak direct een afspraak:

Wellicht ook interessant

 • Aansluiten bij een franchiseformule; wat haal je eruit?
  Downloads

  Aansluiten bij een franchiseformule; wat haal je eruit?

  Je bent eruit: je wilt een eigen zaak beginnen. Leuk! Maar ook spannend. Hoe haal je alles eruit wat erin zit? Aansluiten bij een franchiseformule is vast wel eens bij je opgekomen. Maar past dit bij jouw manier van ondernemen? Ontdek het in deze download!

  Lees meer
 • Het succesverhaal van ondernemer Frans
  Downloads

  Het succesverhaal van ondernemer Frans

  Ondernemer van het eerste uur, Frans Lunenburg, heeft inmiddels twee Kwalitaria-vestigingen op zijn naam staan. “Franchise is veel meer dan alleen gemak, het is ook meteen een voorsprong op de concurrentie.”

  Lees meer