Overslaan en naar de inhoud gaan
Kwalitaria De Beuk al 25-jaar een begrip
Terug naar overzicht

Kwalitaria De Beuk al 25-jaar een begrip

...ondernemer aan het woord!

Interview

“Daar denk je niet aan als je begint”. Eigenaar Arie is maar wat trots op de mijlpaal die hij heeft bereikt. Er is veel gebeurd in de afgelopen 25 jaar, van grote verbouwingen tot veranderingen in het assortiment. Met ons blikt hij terug op een kwarteeuw Kwalitaria in Puttershoek.

Lees meer...

Niet gek dat Arie in de horeca belandde. Met ouders die een café met dancing en een cafetaria runden, werd de passie voor het vak hem met de paplepel ingegoten. “Van jongs af aan heb ik meegeholpen in de cafetaria van mijn ouders in Oud-Beijerland”, vertelt hij. “Totdat in Puttershoek een bestaande cafetaria beschikbaar kwam. Mijn opa is daar vroeger begonnen, dus het moest gewoon zo zijn. Hij had de bijnaam ‘de Beuk’, vandaar dat we die bedrijfsnaam zijn gaan voeren.”

Wel even wennen

De opening in 1997 liet nog wel even op zich wachten. Door een drastische verbouwing en tegenslagen door strenge vorst opende De Beuk een paar maanden later dan gepland. “Het was de periode waarin de laatste Elfstedentocht werd gereden. Alles vroor kapot.”

Eenmaal geopend moest de kleine gemeenschap Putterhoek wel even wennen aan de bedrijfsvoering van de cafetaria. “In de ogen van sommige bewoners waren wij een vrij moderne zaak. We ontvingen een brief waarin stond dat men het idee had in een etalage of vissenkom te zitten, omdat er geen vitrage voor de ramen hing.” Ook het assortiment was vernieuwend. “Naast friet en snacks verkochten we pizzapunten. ‘Wij zijn dat voor koeken?’, kregen we te horen. Verder kon je lasagne en spareribs bestellen en we hadden het hele jaar door softijs en milkshakes. Dat was wel echt nieuw voor het dorp.”

Kwalitaria De Beuk in Puttershoek

Kwalitaria Délifrance De Beuk is al 25 jaar een begrip in Puttershoek.

Veel verandert, maar de frikandel speciaal blijft

Na 15 jaar volgde de eerste grote verbouwing. “De pizzaoven ging eruit en daarvoor in de plaats kwam een grotere bakwand. We zijn ons vanaf dat moment ook meer gaan richten op lunch met belegde broodjes. Drie jaar later hebben we nog een keer verbouwd om de Délifrance shop-in-shop te integreren en recent hebben we vanwege COVID het terras mogen uitbreiden.”

Ook wat betreft het assortiment is er in de afgelopen 25 jaar veel veranderd. “Het aanbod is in de laatste jaren enorm uitgebreid. Met de belegde broodjes van Délifrance, maar ook met diverse soorten salades, friet specials, vegetarische gerechten en glutenvrije snacks. Maar het patatje oorlog met een frikandel speciaal is ook nog steeds te bestellen. Dat blijft voor mij toch wel de ultieme guilty pleasure.”

Memorabele momenten

Arie heeft de afgelopen 25 jaar altijd met plezier in de zaak gestaan en dat geldt nog steeds. “Het leukste aan het ondernemerschap vind ik toch wel het contact met de gasten, maar ook de samenwerking met het team. We hebben met elkaar veel leuke momenten beleeft, zoals de personeelsfeestjes en braderieën. Wat mij ook is bijgebleven is onze eerste Koninginnedag waarbij we totaal werden overvallen door de enorme drukte.”

Het team van De Beuk bestaat uit een vaste basis van medewerkers, maar er werken ook veel jonge mensen die het combineren met hun studie. “Als ze die hebben afgerond verlaten ze de zaak vaak weer, dus het is elk jaar wel weer een uitdaging om twee à drie en soms zelfs vier nieuwe collega’s in te werken en in het team te laten passen.”

Het team van Kwalitaria De Beuk

Het team van Kwalitaria Délifrance De Beuk.

Op naar de volgende 25 jaar?

“We zien wel wat de toekomst ons brengt. We proberen langzaam iets meer afstand te nemen van de zaak en lekker te genieten. Onze zoon Joey is sinds twee jaar ook actief in de zaak en runt de boel al regelmatig als wij bijvoorbeeld op vakantie gaan. Hij ziet een eventuele opvolging wel zitten, wat ik alleen maar leuk vind en toejuich. Maar eerst gaan we stilstaan bij het jubileum en dit vanaf 21 maart vieren met diverse acties voor onze gasten. En het belangrijkste is natuurlijk dat we gezond blijven en dat de zaak op en top blijft draaien.”
 

Ben jij klaar voor succes

...net als Arie?

Trek de stoute schoenen aan en ga het Kwalitaria avontuur aan! Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Wellicht ook interessant

 • Kwalitaria De Bolder
  Interview

  Het succes achter 25 jaar Kwalitaria De Bolder

  Amper 18 jaar was Meindert Kramer toen hij de schoolbanken verruilde voor het ondernemerschap. Het werd zijn doel om van De Bolder in Urk een van de betere cafetaria’s in Nederland te maken. Nu, 25 jaar later, kan hij concluderen dat dat is gelukt. Samen met ons blikt hij terug op een kwarteeuw Kwalitaria De Bolder.

  Lees meer
 • Van aanbakken naar aanpakken
  Video

  Video: Online groeimogelijkheden bij Kwalitaria

  In de jaren dat hij Kwalitaria Délifrance-ondernemer is, heeft Tuygun Dasdemir de online markt enorm zien groeien. In deze video vertelt hij meer over de kracht van online, het succes van zijn bezorgservice en de online groeimogelijkheden van Kwalitaria.

  Bekijk de video
 • Aansluiten bij een franchiseformule; wat haal je eruit?
  Downloads

  Aansluiten bij een franchiseformule; wat haal je eruit?

  Je bent eruit: je wilt een eigen zaak beginnen. Leuk! Maar ook spannend. Hoe haal je alles eruit wat erin zit? Aansluiten bij een franchiseformule is vast wel eens bij je opgekomen. Maar past dit bij jouw manier van ondernemen? Ontdek het in deze download!

  Lees meer