Overslaan en naar de inhoud gaan
Kwalitaria bezorger
Terug naar overzicht

Kwalitaria lanceert samen met NLVVM ‘NL Delivery Game’

…20.000 maaltijdbezorgers veiliger en bewuster op de weg!

Nieuws

De veiligheid van onze bezorgers is altijd al een belangrijk punt van aandacht geweest en nu het aantal bestellingen hard is gestegen des te meer. We zijn dan ook blij om samen met de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM) de ‘NL Delivery Game’ te lanceren.

Lees meer...

Sinds de coronapandemie is het aantal maaltijdbezorgingen in Nederland excessief gestegen. Volgens het Food Service Instituut Nederland (FSIN) groeide deze markt met 37% ten opzichte van 2019. Deze ontwikkeling leidt tot steeds meer maaltijdbezorgers in de branche, met name de leeftijdscategorie zestien tot vierentwintig jaar. Volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) neemt juist deze leeftijdsgroep meer risico’s in het verkeer waardoor zij vaker betrokken kunnen raken bij ongelukken. Om dit te voorkomen, heeft de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM) de NL Delivery Game in het leven geroepen. De initiatiefnemers – bestaande uit tien grote bezorgketens – bundelen de krachten en lanceren de trainingsgame voor de ruim twintigduizend maaltijdbezorgers die bij hen in dienst zijn. In de game worden de verkeers- en gedragsregels van onder meer Veilig Verkeer Nederland getoetst, met als resultaat meer bewuste en veiligere maaltijdbezorgers op de weg.

Veilig in het verkeer

De afgelopen maanden stonden geheel in het teken van het ontwikkelen en testen van de NL Delivery Game voor de ketens Taco Mundo, De Beren, Domino’s Pizza, Spare Rib Express, Johnny’s Burger, SushiPoint, New York Pizza, Febo, Kwalitaria en Eazie. Tom Filippini, voorzitter van de NLVVM, licht toe: “Bij de aangesloten bezorgformules heeft de veiligheid van de medewerkers altijd prioriteit gehad. Door onze knowhow en ervaringen te bundelen in de NL Delivery Game hebben wij nu een extra tool waarmee we de competenties en daarmee de veiligheid van onze maaltijdbezorgers nog beter kunnen borgen.”

Kwalitaria bezorger

 

Gamification

In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en gamebouwer AtHand is er op basis van bestaande trainingsprogramma’s bruikbare content verzameld om de trainingsgame vorm te geven. Middels gamification worden allerlei verkeers- en gedragsregels getest aan de hand van de vijf gouden regels voor maaltijdbezorgers die eerder door VVN en de NLVVM werden opgesteld. Dit zijn onder meer rustig rijden en je aan de verkeersregels houden,  je houden aan de maximumsnelheid, voor een rood licht en zebrapad stoppen, geen telefoon gebruiken tijdens het rijden en het correct dragen van een helm. Rob Stomphorst, Veilig Verkeer Nederland, verklaart: ‘’Het is van meerwaarde dat Veilig Verkeer Nederland en de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers de krachten bundelen voor een game die de veiligheid in het verkeer waarborgt. De game bevat goede elementen om bewustwording te creëren onder maaltijdbezorgers en hen zo te stimuleren een bijdrage te leveren aan meer verkeersveiligheid.’’

NL Delivery Game

Alle bezorgers spelen de trainingsgame binnen twee weken uit tegen eigen poules met maaltijdbezorgers van dezelfde ketens. Nadat alle levels zijn uitgespeeld, ontvangt de maaltijdbezorger een certificaat en bijbehorende beloning met als doel om bewuster en veiliger deel te nemen aan het verkeer. Elke keten heeft een vertegenwoordiger die de game in goede banen leidt en de franchisenemers begeleidt in de uitrol van de game.

Wellicht ook interessant

 • Kwalitaria Délifrance Winschoten
  Nieuws

  Kwalitaria opent vier nieuwe vestigingen in 2 maanden tijd

  Kwalitaria groeit. We openden de afgelopen periode meerdere nieuwe vestigingen. Na de opening van Kwalitaria Hobbemakade in Amsterdam en Kwalitaria Bussum afgelopen week staat de teller op vier openingen in twee maanden tijd.

  Lees meer
 • Van aanbakken naar aanpakken
  Video

  Video: Online groeimogelijkheden bij Kwalitaria

  In de vijf jaar dat hij Kwalitaria Délifrance-ondernemer is, heeft Tuygun Dasdemir de online markt enorm zien groeien. In deze video vertelt hij meer over de kracht van online, het succes van zijn bezorgservice en de online groeimogelijkheden van Kwalitaria.

  Bekijk de video
 • Broers openen Kwalitaria Hobbemakade
  Nieuws

  Broers richten zich op take-away en delivery met nieuwe Kwalitaria in Amsterdam

  Onze hoofdstad is met Kwalitaria Hobbemakade een vestiging rijker. De broers Robert en Jeroen van Dam zien in de locatie een unieke kans: “Een dichtbevolkt gebied dat veel potentie biedt voor bezorging van burgers en maaltijden; deze kans konden wij niet laten lopen.”

  Lees meer