Overslaan en naar de inhoud gaan
Kwalitaria opent derde vestiging in Emmen
Terug naar overzicht

Kwalitaria-ondernemer bezorgt dankzij derde zaak nu in heel Emmen

...ondernemer Michael Schimmel vertelt!

Nieuws

Ondanks corona gaan de zaken goed bij Kwalitaria in Emmen. Zo goed zelfs dat ondernemer Michael Schimmel een derde vestiging opent en daarmee zijn bezorggebied vergroot tot heel Emmen.

Lees meer...

Sinds 1 december is Schimmel de eigenaar van Kwalitaria De Rietlanden, voorheen bekend als cafetaria Jilly’s. ‘We hebben de zaak eerst verbouwt zodat het de kenmerkende Kwalitaria-uitstraling heeft, sinds een aantal dagen zijn we geopend voor gasten', aldus de ondernemer, die ook een vestiging runt in de Emmense wijken Bargeres en Emmerhout. 'Het zitgedeelte kan vanwege alle maatregelen helaas nog niet worden gebruikt, onze focus ligt daarom volledig op afhaal- en bezorgbestellingen’.

Enorme stijging in bezorgbestellingen

Het afhalen en bezorgen gaat goed in Emmen. ‘Ondanks corona is de omzet in mijn beide vestigingen met 15 procent toegenomen’, laat Schimmel weten. Deze stijging heeft hij vooral te danken aan maaltijdbezorging. ‘Waar voorheen 30 procent van onze omzet uit bezorging kwam, is dat nu 60 procent.’

De overname is voor Schimmel ook een belangrijke stap voor de toekomst. ‘Ik verwacht dat de trend van maaltijdbezorging blijft aanhouden, ook na corona. Mensen zijn nu gewend om online eten te bestellen’, aldus de ondernemer die volgend jaar zijn 25-jarig jubileum als ondernemer viert.


Kwalitaria De Rietlanden
Valkenveld 117
7827 HR Emmen
0591 - 23 00 05
kwalitaria.nl/derietlanden

Wellicht ook interessant

 • Kwalitaria Prinsenland draait beter dan vóór de coronacrisis
  Interview

  Kwalitaria Prinsenland draait beter dan vóór de coronacrisis

  Plussen tijdens de crisis is knap. Wanneer dat lukt als jonge ondernemer met je eerste eigen zaak, zonder ervaring in de cafetariabranche, is dat bewonderenswaardig. Gianmarco Tutone: ‘Als je iets wilt, moet je ervoor gaan.’ Snackkoerier ging met hem in gesprek over het geheim achter zijn succes.

  Lees meer
 • Jong ondernemersechtpaar opent tweede zaak
  Nieuws

  Jong ondernemersechtpaar opent tweede Kwalitaria Délifrance

  Kwalitaria Délifrance Emiclaer in Amersfoort is officieel geopend. Voor het jonge ondernemersechtpaar is het hun tweede zaak in de stad. “We zijn blij dat we nu een nog groter deel van de buurtbewoners kunnen verblijden met onze gerechten.”

  Lees meer