Overslaan en naar de inhoud gaan
Kwalitaria Prinsenland viert 5-jarig jubileum
Terug naar overzicht

Kwalitaria Prinsenland viert 5-jarig jubileum

...ondernemer Gianmarco vertelt!

Interview

Hij is elke dag in zijn cafetaria te vinden en springt geregeld zelf op de bezorgfiets. Gianmarco geniet nog altijd volop van het ondernemerschap. Deze maand viert hij het 5-jarig jubileum van zijn Kwalitaria in Rotterdam. “Geen dag is hetzelfde, dat houdt het leuk”.

Lees meer...

De vijf jaar zijn voor Gianmarco voorbijgevlogen: “Het lijkt als de dag van gisteren dat we de deuren openden in Winkelcentrum Prinsenland. En wat een jaren zijn het geweest. We begonnen met een drukke, soms hectische openingsperiode en kregen later te maken met de coronamaatregelen. Des te bijzonder is het dat wij vanaf het begin eigenlijk al een vaste klantenkring hebben opgebouwd. Daar zijn wij dan ook enorm dankbaar voor.”

Teambelang voorop

Het team heeft absoluut niet stilgezeten in de afgelopen 5 jaar. “We hebben het assortiment uitgebreid met onder andere schepijs en diverse wraps en we lanceren nog steeds vier keer per jaar nieuwe seizoensspecialiteiten, zoals nu een Pizza burger, friet special met krokante garnalen en Kipster jalapeño kroket. We zijn ook regelmatig aanwezig tijdens evenementen in de buurt waar we bitterballen of ijsjes uitdelen. En het is fijn dat we inmiddels een vast team hebben opgebouwd; twee medewerkers werken er zelfs al vanaf het begin.”

Het team is belangrijk voor Gianmarco: “We doen dit echt samen. Daarom is het belangrijk dat iedereen achter de producten staat en zich inzet voor de gastvrijheid.” Dat dat wel goed zit, blijkt uit het keurmerk dat Kwalitaria Prinsenland bezit voor de hygiëne en voedselveiligheid. “We hebben drie keer op rij een score van 100% behaald waar we uiteraard ontzettend trots op zijn.” Ook met het aanbieden van een opleiding motiveert de ondernemer zijn team. “We hebben nu vijf medewerkers die bij ons een SVO-opleiding volgen en zo van allround medewerker kunnen doorgroeien naar manager.”

Kwalitaria Prinsenland viert 5-jarig jubileum

 

Het kan gek lopen

Zelf is de ondernemer elke dag te vinden in zijn zaak in Rotterdam of in zijn tweede Kwalitaria vestiging die hij in 2021 heeft geopend in Capelle aan den IJssel. Zelfs voor een ritje op de bezorgfiets of in de bezorgauto draait hij zijn hand niet om. “Dat levert vaak leuke reacties op van klanten. Mijn medewerkers verklaren mij soms voor gek, maar voor mij is een klant een klant, of diegene nu in ons restaurant komt eten of online bestelt.”

En dat terwijl horecaondernemer worden eigenlijk helemaal niet de eerste keuze was voor Gianmarco. “Ik heb een engineer-opleiding gevolgd. Een dag na het behalen van mijn diploma zei ik dat iets anders ging doen. Na een online test ontdekte ik dat de horecabranche bij mij past en het complete plaatje vond ik vervolgens bij Kwalitaria. Tja, het kan gek lopen.” Hij is nog steeds blij met de keuze om zich bij de Kwalitaria formule aan te sluiten. “Kijk, ze gaan je winkel niet runnen, dat moet je nog steeds zelf doen. Maar achter de schermen moet ook heel veel geregeld worden en op dat gebied nemen ze je een hoop werk uit handen. Dat is fijn, zeker als je net zoals ik niet achter in een kantoortje zit, maar dagelijks op de werkvloer te vinden bent.”

Kwalitaria Prinsenland viert 5-jarig jubileum

 

Op naar de komende vijf jaar

Hoe kijkt Gianmarco naar de komende vijf jaar? “We hopen nog heel lang de lekkerste gerechten te mogen verzorgen, of dat nu in ons restaurant is of bezorgd bij de mensen thuis. Maar eerst gaan we stilstaan bij het jubileum en dit hoogtepunt vieren met diverse jubileumacties. We hebben diverse kortingsacties op onze burgers, snacks en maaltijden en we delen op 20 mei gratis friet uit tijdens ons friet-uurtje.”

Al met al kijkt de ondernemer terug op vijf smaakvolle jaren: “Geen dag is hetzelfde geweest, daardoor blijft het leuk. Niemand zei dat het makkelijk was en dat was het soms ook echt niet, maar als je ergens voor gaat, en dat voor 1000 procent doet, dan kan iets lukken. Dat is wel gebleken.”


Kwalitaria Prinsenland
Mia van IJperenplein 12 
3065 JK Rotterdam

Wellicht ook interessant

 • Broers veroveren met tweede Kwalitaria vestiging heel Kampen
  Interview

  Broers veroveren met tweede Kwalitaria vestiging heel Kampen

  Heel Kampen kan nu genieten van de Kwalitaria friet, snacks, burgers, maaltijden en andere lekkernijen. Met hun tweede Kwalitaria vestiging bezorgen de broers Tuygun en Tuncay vanaf heden in de gehele Hanzestad. “Wij zijn ontzettend blij om deze mooie stap te kunnen maken.”

  Lees meer
 • Kwalitaria Kamperland kan na verbouwing weer jaren mee
  Interview

  Kwalitaria Kamperland kan na verbouwing weer jaren mee

  Wat begon met een schepijsvitrine die aan vervanging toe was, eindigde in een complete verbouwing waarbij alleen de bakwand bleef. Ondernemer Johan is maar wat trots:“Er staat een nieuwe, op het oog ruimere, zaak waar we minstens 10 jaar mee vooruit kunnen.”

  Lees meer
 • Van eigenwijs naar eigen baas
  Video

  Video: Starten zonder ervaring, kan dat?

  Met net een engineer-diploma op zak terechtkomen bij Kwalitaria. “Het kan gek lopen”, zoals ondernemer Gianmarco Tutone zelf zegt. In deze video vertelt hij hoe hij zonder ervaring toch een vliegende start maakte en hoe het inlooptraject hem daarbij heeft geholpen.

  Bekijk de video