Overslaan en naar de inhoud gaan
Kwalitaria reikt cheque uit aan Kinderen van de Voedselbank
Terug naar overzicht

Kwalitaria reikt cheque van 50.000 euro uit aan Stichting Kinderen van de Voedselbank

...namens alle 130 vestigingen!

Nieuws

Voor elk verkocht kindermenu gaat er een donatie naar Stichting Kinderen van de Voedselbank. Namens alle ruim 130 Kwalitaria vestigingen hebben we hierdoor een cheque met een fantastisch bedrag kunnen overhandigen!

Lees meer...

Met het Kwalitaria kindermenu maken we niet alleen kinderen bij Kwalitaria blij, maar ook kinderen die in armoede leven. Voor elk verkocht kindermenu gaat er een donatie naar Stichting Kinderen van de Voedselbank, een stichting die zich inzet tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland. Namens alle ruim 130 Kwalitaria vestigingen hebben we hierdoor een cheque ter waarde van maar liefst 50.000 euro kunnen overhandigen!

Er wordt met de Kwalibox, zoals het Kwalitaria kindermenu wordt genoemd, inmiddels zo’n 1,5 jaar geld ingezameld voor Stichting Kinderen van de Voedselbank. “We vinden het als grote formule belangrijk om ons maatschappelijke gezicht te laten zien”, vertelt Maaike Huibers, die namens formulehuis FFC de cheque uitreikte. “We zien veel kinderen in onze vestigingen, maar beseffen ons dat niet iedereen die mogelijkheid heeft. Het is mooi om met deze bijdrage iets voor deze groep kinderen in Nederland te kunnen betekenen.”

Kwalitaria reikt cheque uit aan Kinderen van de Voedselbank

 

‘Hiermee kunnen we veel kinderen een fantastische verjaardag bezorgen’

Maurice van de Ven, die de stichting in 2013 samen met zijn vrouw oprichtte, reageert verheugd op de ontvangen cheque: “Het is een fantastisch bedrag, dat zeker in deze tijd goed van pas komt. Het aantal aanvragen voor onze kleding- en verjaardagspakketten is de afgelopen tijd gestegen, terwijl veel acties om geld in te zamelen tijdens de coronaperiode niet door konden gaan. Wij zijn alle Kwalitaria vestigingen dan ook enorm dankbaar.”

Met het bedrag kan de stichting zo'n 1000 kinderen een leuke verjaardag bezorgen. “Eén op de negen kinderen in Nederland leeft onder de armoedegrens”, vertelt Maurice. “En 40.000 daarvan dusdanig dat ze zijn aangesloten bij de voedselbank. Deze kinderen hebben vaak al jaren hun verjaardag niet meer gevierd, met als gevolg dat ze niet meer op kinderfeestjes van andere kinderen worden uitgenodigd. Wij sturen ze een verjaardagspakket waarmee ze kunnen trakteren op school en samen met tien kinderen een geweldig verjaardagsfeest kunnen houden.”

Doneeractie gaat nog even door

Wie de komende tijd een kindermenu bij Kwalitaria bestelt, draagt nog steeds een steentje bij. “We hebben enorm veel waardering voor het werk dat de stichting doet en vinden het belangrijk dat ze dit werk kunnen blijven doen, zeker in deze huidige tijd”, laat Maaike weten. “Voorlopig gaat de donatie, gekoppeld aan ons kindermenu, dan ook nog even door.”


 

Wellicht ook interessant

 • Kwalitaria De Batehof
  Nieuws

  Nieuwe onderneemster Kwalitaria De Batehof maak meisjesdroom waar

  Waar haar klasgenootjes vroeger prinses wilden worden, wist Laura (28) al op jonge leeftijd: ik wil ‘restaurant mevrouw’ worden. Met de overname van Kwalitaria De Batehof in Woubrugge is deze droom nu uitgekomen.

  Lees meer
 • Kwalitaria Leusden Zuid
  Nieuws

  Nieuw geopende Kwalitaria in Leusden echte familiezaak

  Sinds Kwalitaria Leusden Zuid de deuren heeft geopend, heeft ondernemer Subash Mainali (27) al veel buurtbewoners mogen voorzien van hun burgers, maaltijden en friet specials. En hij niet alleen, want ook zijn vrouw en ouders staan in de cafetaria. Een echte familiezaak dus!

  Lees meer