Overslaan en naar de inhoud gaan
Kwalitaria wint 2 Dutch Interactive Awards
Terug naar overzicht

Kwalitaria wint 2 Dutch Interactive Awards

...hoeraaaa!

Nieuws

Hoera, Kwalitaria heeft samen met Bluebird Day twee zilveren Dutch Interactive Awards gewonnen. Zowel in de categorie Digitale Transformatie als E-commerce mochten we een award in ontvangst nemen. Een mooie bekroning op de nieuwe webshop!

Lees meer...

Klinkt goed, maar wat houdt een Dutch Interactive Award in?

De Dutch Interactive Awards (DIA) zijn de prijzen voor het beste interactieve online werk van Nederlandse bureaus. De awards worden sinds 2010 jaarlijks uitgereikt. Emerce organiseert dit jaarlijks samen met Dutch Digital Agencies. Om in aanmerking te komen voor een felbegeerde award krijgen bureaus de gelegenheid om cases aan te melden. Deze cases worden door een onafhankelijke jury beoordeeld op concept, design en UX, resultaat en optimalisatie. De 74 genomineerden presenteerden op 21 april hun werk aan de vakjury’s, waarna de winnaars werden bepaald.

Wat maakt Kwalitaria een (dubbele) winnaar?

Samen met Bluebird Day is er de afgelopen periode hard gewerkt aan het nieuwe online platform van Kwalitaria, met als doel om de customer journey over alle kanalen zo optimaal mogelijk te krijgen. De app, website en webshop werden geïntegreerd tot één geheel, gebaseerd op dezelfde informatie en data. Daarbij werd rekening gehouden met het lokale karakter van de cafetariaformule en de vrijheden die de franchisenemers hebben. Het resultaat mag er zijn; de conversie steeg in 6 weken tijd met 55%.

Kwalitaria’s Marketing & sales manager Martijn Boone is blij met het behalen van de awards: “Ik ben ontzettend trots op alle collega’s van ons team en die van Bluebird Day. Om te groeien als formule hadden we echt een veel betere website nodig. Bluebird Day heeft dat met hun expertise mogelijk gemaakt. We kunnen de klantreis nu veel beter in beeld brengen wat echt ten goede komt aan de service naar onze gasten. Dat we nu twee awards winnen is een hele mooie bekroning op het werk, maar hier stopt het niet. Zo hebben we recent ons loyaliteitsprogramma gelanceerd waarmee we de digitale klantbeleving nog verder willen verbeteren.”

Bekijk in deze video wat het award-winnende project zo bijzonder maakt:

 

Wat zegt de jury?

Volgens de jury is het online platform van Kwalitaria een prachtig voorbeeld van een digitale transformatie in een zeer traditionele markt. “Dit is digitale transformatie tot op het bot. In een indrukwekkend korte doorlooptijd is een gigantisch project doorgelopen, met centrale aansturing maar doorgevoerd tot op individuele locaties. Alles bij elkaar een moderne, headless aanpak,” aldus het juryrapport.

Wellicht ook interessant

 • Foodservice Awards
  Nieuws

  Kwalitaria wint voor vierde jaar op rij een Foodservice Award

  Hoera! Tijdens de uitreiking op de Horecava mocht Kwalitaria voor het vierde jaar op rij een award voor Beste Snackbar in ontvangst nemen. In de overall ranking eindigde onze formule op een mooie derde plaats. “Een geweldig compliment voor al onze ondernemers!”

  Lees meer
 • Kwalitaria Groeneweg tot vreugd van buurt heropend
  Nieuws

  Kwalitaria Groeneweg tot vreugd van buurt heropend

  Goed nieuws voor bewoners van de Utrechtse wijk Lombok. Zij kunnen weer terecht bij Kwalitaria. Ondernemerskoppel Sadegh en Somayeh heropende begin mei de deuren. “Dat de buurt Kwalitaria heeft gemist blijkt wel uit de vele positieve reacties die we ontvangen.”

  Lees meer
 • Kwalitaria Oranjelaan
  Interview

  Jonge ondernemers vol ambitie openen tweede Kwalitaria vestiging

  Op jonge leeftijd al een tweede Kwalitaria vestiging openen; ga er maar aanstaan. Aan ambitie ontbreekt het ondernemers Nick (26) en Richie (24), die begin deze maand de deuren van Kwalitaria Oranjelaan in Zoetermeer openden, dan ook absoluut niet.

  Lees meer