Overslaan en naar de inhoud gaan
Kwalitaria Presikhaaf in Arnhem
Terug naar overzicht

Openen in coronatijd; Kwalitaria Presikhaaf blikt terug op eerste jaar

…ondernemer aan het woord!

Interview

Een horecazaak openen in coronatijd; moet je daar wel aan beginnen? ‘Ja’, dacht Cleon Doest (25) ruim een jaar geleden. Spijt daarvan heeft hij niet, de jonge Kwalitaria Délifrance ondernemer is nog steeds blij dat hij deze kans in Arnhem met beide handen heeft aangepakt.

Lees meer...

Natuurlijk had hij zich van tevoren iets anders voorgesteld van het runnen van een eigen lunchroom en cafetaria, vertelt Cleon. “Het waren, en zijn nog steeds, onzekere tijden. De wisselende maatregelen en het steeds maar weer moeten aanpassen is niet niks. Gelukkig is bezorgen en afhalen altijd mogelijk geweest.” De afgelopen periode heeft hij het aantal online bestellingen dan ook enorm zien stijgen. “Onze elektrische bezorgfietsen draaien overuren.”

Ondernemersdroom

De droom om een eigen zaak te beginnen had Cleon al langer. ‘Ik ben rond gaan kijken in de franchisewereld en kwamen uiteindelijk bij Kwalitaria uit’, vertelt hij. ‘De formule stak er voor mij echt bovenuit. Er zijn al meer dan 130 vestigingen in Nederland en de merkwaarde is erg sterk: als mensen denken aan Kwalitaria, dan weten ze dat ze goed eten krijgen. Daarbij gaf de begeleiding die Kwalitaria bood veel vertrouwen; ervaring in de horeca en de passie voor het vak had ik immers wel, maar het ondernemen was nieuw.’

De vestiging in Arnhem

 

Vaste gasten

Hoewel Cleon ontzettend blij is met alle online bestellingen van de afgelopen periode, ziet hij toch het liefst zijn winkel vol met gasten. “Ruim een jaar geleden had ik als doel om van een lunchroom en cafetaria een succesvolle combinatie met een gezellige en huiselijke sfeer te maken. Je kunt bij ons terecht voor een vers belegd Délifrance broodje, een burger met friet, maar net zo goed voor alleen een kopje koffie en een praatje.” Dat het gelukt is om er een succes van te maken, is terug te zien aan de dagelijkse vaste gasten. “Dat geeft mij de energie en het plezier om zeven dagen in de week aanwezig te zijn.”

Ook je ondernemersdroom waarmaken

…net als Cleon?

Wij helpen je hier graag bij! Jij hebt de droom, wij het stappenplan. Binnenkort eens kennismaken? Maak geheel vrijblijvend een afspraak of vraag eerst meer informatie aan.

Wellicht ook interessant

 • Kwalitari-ja of nee; is ondernemen (n)iets voor jou?
  Tips&tricks

  Kwalitari-ja of nee; is ondernemen (n)iets voor jou?

  Voor jezelf beginnen…. Iedereen denkt er wel eens over na. Hoe zou het zijn om niet meer voor een baas te werken en om te doen wat je het liefste doet? Maar ondernemen is niet voor iedereen weggelegd. Is het (n)iets voor jou? Ontdek het aan de hand van vijf stellingen.

  Lees meer
 • Van eigenwijs naar eigen baas
  Video

  Video: Starten zonder ervaring, kan dat?

  Met net een engineer-diploma op zak terechtkomen bij Kwalitaria. “Het kan gek lopen”, zoals ondernemer Gianmarco Tutone zelf zegt. In deze video vertelt hij hoe hij zonder ervaring toch een vliegende start maakte en hoe het inlooptraject hem daarbij heeft geholpen.

  Bekijk de video
 • Checklist: ben jij klaar voor een gesprek?
  Downloads

  Checklist: Ben jij klaar voor een gesprek?

  Aansluiten bij een franchiseformule scheelt een hoop geregel. Het betekent alleen niet dat je je nergens op moet voorbereiden. Deze handige checklist helpt om te bepalen of je er klaar voor bent om in gesprek te gaan met een franchisegever.

  Lees meer