Overslaan en naar de inhoud gaan
Robot ‘Ketty’ serveert friet en burgers bij Kwalitaria Ommen
Terug naar overzicht

Robot ‘Ketty’ serveert friet en burgers bij Kwalitaria Ommen

...onderneemster Brigitte vertelt!

Nieuws

Wie bij Kwalitaria Ommen een frietje of burger bestelt, zal misschien even raar opkijken. Grote kans namelijk dat serveerrobot Ketty de bestelling bij je komt brengen. Eigenaresse Brigitte vertelt hoe zij de samenwerking met haar nieuwe 'werkneemster' ervaart.

Lees meer...

Kwalitaria Ommen is als eerste cafetaria van de formule voorzien van een serveerrobot. “Zeker in deze tijden, waarin het lastig is om personeel te vinden, biedt het echt een uitkomst”, laat onderneemster Brigitte van Dijk weten, die razend enthousiast is over haar nieuwe ‘werkneemster’.

Ketty doet het loopwerk

Het idee om te werken met een serveerrobot is ontstaan in de coronaperiode toen Kwalitaria Ommen alleen open mocht zijn voor afhalen. “Het biedt een veilige oplossing om op afstand de afhaalbestellingen naar de gast te brengen”, vertelt Brigitte. Dat beviel zo goed dat de serveerrobot, type KettyBot, ook nu het restaurant weer open is nog steeds wordt ingezet. “Vooral in de drukte vinden wij het erg handig. Terwijl Ketty het loopwerk voor ons doet, kunnen wij ons focussen op de rest van de bestellingen.” De gasten van Kwalitaria Ommen reageren enthousiast. “Iedereen vindt het geweldig en is nieuwsgierig”, laat Brigitte weten.

Op aangeven van het personeel rijdt de robot de bestellingen naar de tafel van de gast of naar het afhaalpunt. ‘Hier zijn uw producten’, klinkt het vervolgens uit de luidsprekers. Ook heeft de robot een groot videoscherm aan de voorzijde waar op afstand foto’s en video’s op kunnen worden geplaatst. “Zo promoten we ook meteen onze acties en het assortiment", aldus Brigitte.

 

Een mooie aanvulling

Is Brigitte nu van plan om helemaal over te stappen op serveerrobots? “We vinden het belangrijk om met de tijd mee te gaan, maar persoonlijk contact met de gast blijft toch ook wel heel belangrijk voor ons. Gewoon even een praatje of meer informatie over een gerecht geven. We zien de serveerrobot dan ook vooral als een mooie aanvulling die ons in de drukte erg helpt.”

Zullen binnenkort meer Kwalitaria vestigingen volgen? Het hoofdkantoor laat weten de ontwikkelingen in de gaten te houden en erg benieuwd te zijn hoe Brigitte en haar team het werken met de serveerrobot op langere termijn ervaren. Wordt vervolgd dus…

Robot ‘Ketty’ serveert friet en burgers bij Kwalitaria Ommen

Wellicht ook interessant

 • In gesprek met Dyomar van Kwalitaria Anklaar
  Video

  Video: In gesprek met kersverse ondernemer Dyomar

  Kersverse Kwalitaria-ondernemer Dyomar Holder opende in december 2021 zijn eerste vestiging in Apeldoorn. Hoe heeft hij de opstartfase ervaren? Kwalitaria’s opstartcoördinator René gaat erover met hem in gesprek!

  Bekijk de video
 • Kwalitaria Balijelaan in Utrecht
  Interview

  Kwalitaria is hongerig naar verdere groei

  Ondanks COVID kijken we met succes terug op de afgelopen 2 jaar, qua omzet én nieuwe vestigingen. Dat smaakt naar meer! Twintig nieuwe Kwalitaria vestigingen is het doel voor 2022 en het nieuwe Take-away & Delivery concept moet daarbij gaan helpen.

  Lees meer
 • Een kijkje op het Kwalitaria hoofdkantoor
  Video

  Video: Een kijkje op ons hoofdkantoor

  Je eigen zaak starten? Leuk, maar ook spannend! Onthoud: je hoeft het niet alleen te doen. Benieuwd wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen? Neem in deze video een kijkje op ons hoofdkantoor.

  Bekijk de video