Overslaan en naar de inhoud gaan
Voor jezelf beginnen; 5 vragen die jij jezelf moet stellen
Terug naar overzicht

Voor jezelf beginnen; 5 vragen die jij jezelf moet stellen

...ben jij er klaar voor?

Tips&tricks

Het idee spookt al een tijdje door je hoofd: een eigen bedrijf starten. Je bent zeker niet de enige met deze droom en toch zet slechts een enkeling daadwerkelijk de stap. Durf jij het aan? Deze vragen helpen je om te bepalen of jij er klaar voor bent.

Lees meer...

1. Is er behoefte naar jouw product/dienst?

We hoeven jou vast niet uit leggen dat er weinig kans van slagen is als de behoefte naar jouw product of dienst ontbreekt. Zorg er dus voor dat je helder voor ogen hebt wát je doet en wáárom je dat doet, oftewel: welk probleem los jij op met jouw onderneming?  Zo kun je een heldere boodschap overbrengen en weet men waarom ze bij jou moeten zijn (en wat ze dus al die tijd hebben misgelopen!).

2. Welke middelen heb ik nodig?

Van een locatie tot de inrichting, een boekhoudprogramma en misschien wel een website. Je zult versteld staan wat er allemaal nodig is. Zet voor jezelf op een rij welke middelen essentieel zijn. Natuurlijk mogen in dat rijtje ook de financiële middelen niet ontbreken. Weet jij al hoe je de benodigde financiën bij elkaar krijgt?

3. Wat onderscheidt mij van de concurrentie?

Een sterk bedrijf onderscheidt zich van de rest. Waarom zou iemand jouw product of dienst verkiezen boven dat van de concurrent? Om antwoord op deze vraag te kunnen geven, is het belangrijk om de markt te kennen. Hetgeen dat jou onderscheidt is bovendien een belangrijk punt voor je communicatie en marketing.

4. Wie zijn mijn klanten en hoe ga ik die bereiken?

De klant is… koning natuurlijk. Maar wat weet je nog meer over jouw doelgroep? Definieer deze voor jezelf door de vraag te stellen: ‘Wie zijn behoeften vervul ik?’ Zodra je dit helder hebt, kun je jouw communicatie en promotiematerialen erop afstemmen.

5. Ga ik alleen of samen starten?

Er komt veel kijken bij een eigen onderneming en het is niet zonder risico’s. Moet je je daardoor laten tegenhouden? Zeker niet, maar het is volkomen logisch dat je misschien wat twijfels hebt. Heb je in dat geval al eens nagedacht over het aansluiten bij een franchiseorganisatie? Franchise neemt veel werk, risico’s én onzekerheden weg. Je stapt in een bewezen, succesvol concept, dus hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. Zo kun jij je volledig focussen op die droom: het runnen van je eigen bedrijf.

Maak jij je ondernemersdroom waar

…bij Kwalitaria?

We kijken graag samen met jou of franchise bij jouw ondernemersdroom past. De koffie staat klaar! Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of vraag online meer informatie aan.

Wellicht ook interessant

 • Voor jezelf beginnen; is franchising iets voor jou?
  Downloads

  Voor jezelf beginnen; is franchising iets voor jou?

  Een eigen horecazaak beginnen: een mooie, maar ook een spannende tijd. Het is een grote stap met veel onzekerheden. Je aansluiten bij een franchiseformule kan veel onzekerheid wegnemen. In deze download hebben we de voor- en nadelen op een rij gezet.

  Lees meer
 • 6 vragen en antwoorden over franchise
  Tips&tricks

  6 vragen en antwoorden over franchise

  Franchise, wat is dat eigenlijk? Welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? En ook niet onbelangrijk, wat kost het? Wij geven antwoord op de meest gestelde vragen.

  Lees meer