Overslaan en naar de inhoud gaan
Wat is entreegeld en waarom betaal je dit?
Terug naar overzicht

Wat is entreegeld en waarom betaal je dit?

…wij geven antwoord!

Tips&tricks

Entreegeld of entreefee… De kans is groot dat je deze termen al eens bent tegengekomen tijdens het verdiepen in franchise. Maar wat is entreegeld? Hoeveel bedraagt dit bedrag? En wat krijg je ervoor terug? Wij geven antwoord!

Lees meer...

Wat is entreegeld?

Het entreegeld, ook wel entree fee, is een startbijdrage die je als franchisenemer betaalt om je aan te kunnen sluiten bij een franchiseformule. De formule heeft immers vaak al jaren geïnvesteerd – in zowel tijd, geld als energie – om de formule op te bouwen. Ze hebben een goede naam opgebouwd en goodwill gecreëerd waar jij als franchisenemer van profiteert. Wel zo netjes als daar iets tegenover staat, toch? Ter compensatie hiervoor betaal je eenmalig, bij de start van de samenwerking, een bedrag aan de franchisegever: het entreegeld.

Wat krijg je ervoor terug?

Zoals gezegd profiteer je als franchisenemer van de goede naam en de goodwill van de franchiseformule. Dat is een goede, sterke basis waarop jij als franchisenemer verder kunt bouwen! Daarnaast wordt het entreegeld gebruikt voor de opstartkosten en de begeleiding die hierbij komt kijken.

Hoeveel bedraagt het entreegeld?

Logische vraag! Het bedrag verschilt per franchiseformule en per branche. Onder andere de volwassenheid van de formule, de naamsbekendheid en het succes spelen hierbij een rol. Gemiddeld vraagt een franchiseformule 10.000 tot 20.000 euro entreegeld.

Welke vergoedingen zijn er nog meer?

Naast de entree fee, zijn er vaak nog meer vergoedingen die je als franchisenemer betaalt. De meest voorkomende zijn de franchise fee en de marketing fee. Deze vergoedingen betaal je als franchisenemer jaarlijks in de vorm van een vast bedrag of een percentage van je omzet.

De franchise fee is een vergoeding voor alle algemene zaken waar je het hele jaar van profiteert. Denk hierbij aan de ondersteuning vanuit de formule, het inkoopvoordeel, de kennis en ervaring en alle informatie waar je toegang tot hebt. Voor alle marketingactiviteiten betaal je de marketing fee. Je profiteert hiermee van alle online en offline marketingacties, promoties en advertenties. Fijn, want zo kun jij je bezighouden met wat je het liefste doet: ondernemen.
 

Meer weten over de financiën?

…en over ondernemen bij Kwalitaria?

Wij vertellen je graag alles over het entreegeld bij Kwalitaria, de overige kosten en alle voordelen waarvan jij profiteert als franchisenemer. Wat zeg je ervan, binnenkort eens (geheel vrijblijvend) kennismaken?

Wellicht ook interessant

 • Checklist: Franchisenemer worden
  Tips&tricks

  Checklist: Ben jij klaar om franchisenemer te worden?

  Na lang wikken en wegen ben je eruit: je gaat voor jezelf beginnen en je overweegt om franchisenemer te worden. Leuk! Nu kan het verdiepen in verschillende franchiseformules beginnen. Met deze handige checklist ga jij goed voorbereid te werk. Succes!

  Lees meer
 • Aansluiten bij een franchiseformule; wat haal je eruit?
  Downloads

  Aansluiten bij een franchiseformule; wat haal je eruit?

  Je bent eruit: je wilt een eigen zaak beginnen. Leuk! Maar ook spannend. Hoe haal je alles eruit wat erin zit? Aansluiten bij een franchiseformule is vast wel eens bij je opgekomen. Maar past dit bij jouw manier van ondernemen? Ontdek het in deze download!

  Lees meer
 • Franchisenemer worden? 6x hier moet je op letten
  Tips&tricks

  Franchisenemer worden? 6x hier moet je op letten

  Ben jij klaar voor het franchise avontuur? Kom erachter met dit lijstje met vragen die goed zijn om van tevoren nog even door te lopen. Kun jij ze allemaal (positief) beantwoorden?

  Lees meer