Overslaan en naar de inhoud gaan
Franchisen zonder eigen vermogen, kan dat?
Terug naar overzicht

Franchisen zonder eigen vermogen, kan dat?

…wij geven antwoord!

Tips&tricks

De knoop is door: je kiest voor franchise en hebt een formule gevonden die bij je past. Maar welke kosten komen daarbij kijken? En hoe kom jij aan dat geld? Wij vertellen je meer over de financiering en de mogelijkheden voor starters, met óf zonder eigen vermogen.

Lees meer...

Hoeveel eigen vermogen heb ik nodig?

Logische vraag! Het benodigde eigen vermogen bedraagt in de meeste gevallen 30% van de totale investering. Om hoeveel geld dit precies gaat hangt af van onder andere de locatie en de grootte van de vestiging, maar houd rekening met een bedrag van minimaal 25.000 tot 50.000 euro. En bedenk: hoe meer eigen vermogen, hoe gunstiger het totale financiële plaatje.

Waarom is er eigen vermogen nodig?

Franchise vraagt om een investering. Om er iets uit te halen, zal je er zelf immers iets in moeten stoppen. In de meeste gevallen zal er niet genoeg spaargeld zijn om de totale investering te bekostigen, dus leen je een groot deel bij de bank. Gelukkig hebben franchiseorganisaties vaak al goede connecties met een bank, maar om goedkeuring op je lening te krijgen is er wel eigen vermogen vereist. De bank wil het uitgeleende bedrag natuurlijk wel terugkrijgen, dus ziet het eigen vermogen als garantie.

Kan ik starten zonder eigen vermogen?

Maar wat nu als je zelf niet genoeg eigen geld hebt? Zet een eigen zaak dan niet meteen uit je hoofd, want er zijn verschillende mogelijkheden.

Kapitaal via familie of bekenden

De oplossing kan dichterbij zijn dan je denkt. Ga het gesprek eens aan met familie of andere bekenden. Wellicht is er iemand in jouw directe omgeving die bereid is om je te helpen met een achtergestelde lening. Dat is ook voor de geldschieter interessant, want diegene ontvangt zo meer rente dan via de bank. Zorg er wel altijd voor dat je samen duidelijke afspraken maakt en laat deze eventueel vastleggen.

Crowdfunding

Al eens gedacht aan crowdfunding? Diverse Kwalitaria ondernemers hebben op deze manier hun zaak al kunnen openen. Bij crowdfunding bied je jouw project online aan via een crowdfunding platform. Particulieren kunnen vervolgens een klein bedrag investeren en al deze investeringen samen financieren uiteindelijk het volledige project. Daartegenover staat dat jij rente betaalt over het geleende bedrag en je betaalt het platform voor de begeleiding en opzet van de campagne.

Alternatieve financieringspartijen

Naast de reguliere bank zijn er ook verschillende alternatieve financieringspartijen, zoals Qredits. Deze organisatie voor microfinanciering versterkt kredieten tot 250.000 euro aan startende ondernemers en biedt ook coaching en begeleiding aan.

Kortom, er zijn verschillende mogelijkheden. Verdiep je hier eens in, weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af en kom erachter wat het beste bij jou past.

Meer weten over de financiën?

…en over ondernemen bij Kwalitaria?

Wij vertellen je graag meer over de verschillende financieringsmogelijkheden en het eigen vermogen dan benodigd is. Neem gerust contact met ons op of plan een vrijblijvende afspraak in.

Wellicht ook interessant

  • Nu starten... Is dat wel slim?
    Tips&tricks

    Nú starten… Is dat wel slim?

    De (energie)prijzen rijzen de pan uit, er is een landelijk personeelstekort en het zijn spannende tijden. Toch kan jezelf aansluiten bij een franchiseorganisatie juist in deze tijd interessant zijn. ‘Ja, maar…’ horen we je denken. Wij reageren op de vijf meest gehoorde bezwaren.

    Lees meer
  • Je eigen horecazaak: Daarom juist nu starten!
    Downloads

    Stappenplan: Hoe begin ik mijn eigen snackbar?

    Sna(c)k jij naar je eigen snackbar maar vraag jij jezelf af waar te beginnen? Logisch, want er komt veel kijken bij het openen van je eigen zaak. In deze download hebben wij de belangrijkste stappen voor je op een rij gezet.

    Lees meer