Overslaan en naar de inhoud gaan
De 5 meest gestelde vragen over ondernemen bij Kwalitaria

Veelgestelde vragen over ondernemen bij Kwalitaria

...wij geven antwoord!

Wellicht ben je er al over uit dat franchise iets voor jou is of misschien ben je je nog aan het oriënteren. In welke fase je ook zit, je hebt ongetwijfeld veel vragen. Laat ons er alvast een aantal wegnemen met het antwoord op de meest voorkomende vragen!

Lees meer...

ALGEMEEN

Wat betekent franchise?

Simpel gezegd is franchising een overeenkomst tussen de franchisegever (de eigenaar van de formule) en de franchisenemer (de zelfstandig ondernemer). De franchisegever heeft een succesvol concept of formule en geeft de franchisenemers de mogelijkheid om volgens datzelfde concept hun eigen succesvolle bedrijf op te bouwen. In ruil daarvoor betalen de franchisenemers een vergoeding aan de franchisegever. Uiteindelijk is het doel van franchise dat beide partijen profiteren van de hechte vorm van samenwerking. Een win-win situatie dus!

Wat zijn de voor- en nadelen van franchise?

Franchise kan veel onzekerheid wegnemen. Fijn, want als ondernemer komt er veel op je af, zeker in het begin. Belangrijke voordelen zijn:

•    Bewezen concept: je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden.
•    Ondersteuning: je wordt op allerlei vlakken ontzorgd, van marketing tot de administratie.
•    Minder risico: vanaf dag één lift je mee op het imago en succes van de formule.
•    Kostenvoordeel: omdat veel zaken centraal geregeld zijn, profiteer je van schaalvoordelen.

Uiteraard brengt franchise ook enkele nadelen met zich mee:

•    Minder vrijheid: je moet je houden aan bepaalde regels en richtlijnen van de formule.
•    Afhankelijkheid: je draagt een deel van je inkomsten af aan de franchisegever (fee).
•    Bedrijfsoverdracht: ermee stoppen? Het overdragen van je bedrijf kan minder makkelijk zijn.

 

FRANCHISE BIJ KWALITARIA

Wat betekent franchise bij Kwalitaria?

Als franchisenemer bij Kwalitaria ben je verantwoordelijk voor de vertaling van het Kwalitaria-concept richting de gasten. Je sluit je aan bij onze bekende merknaam, succesfactoren en uitgangspunten, maar blijft zelfstandig ondernemer en hebt hierin vrijheid. Je bevindt je in een waardevol netwerk van collega-ondernemers. Samen bouwen we verder aan de meest vooruitstrevende cafetariaformule van Nederland. Vanuit onze formule kun je rekenen op begeleiding en ondersteuning op het gebied van marketing, inkoop en ondernemerssupport. Zo kun jij je focussen op wat je het liefste doet: ondernemen!

Waarom zou ik een Kwalitaria beginnen?

Kwalitaria is geen standaard cafetaria. Zodra je binnenloopt in een van onze vestigingen wordt dat snel duidelijk. Onze restaurants kenmerken zich door een gezellige uitstraling, waar je met hele gezin heerlijk kunt zitten. Maar we bezorgen onze maaltijden net zo lief bij de gast thuis!

Ook onze menukaart is niet ‘standaard’. Naast een frietje en snack, bestel je bij Kwalitaria ook heerlijke burgers, complete maaltijden, salades en broodjes. Elk seizoen lanceren we bovendien tijdelijk verkrijgbare seizoensspecialiteiten waarmee we onze gasten blijven verrassen. Kortom, voor ieder wat wils!

Smaak staat bij ons voorop, maar daarbij verliezen we duurzaamheid niet uit het oog. We vinden het belangrijk waar onze producten vandaan komen en kiezen waar mogelijk voor ingrediënten met een duurzaam karakter. Zo zijn onze burgers gemaakt van heerlijk MRIJ-rundvlees, worden onze oer-Hollandse frieten speciaal voor ons gemaakt en verwerken we minder suikers in onze sauzen. Doordat we onze producten zoveel mogelijk uit de buurt halen, hoeven ze bovendien minder kilometers af te leggen.

Voeg daar de goede begeleiding en ondersteuning bij, die jij als ondernemer krijgt, en je hebt het antwoord op jouw vraag!

Welke vrijheden heb ik als Kwalitaria-ondernemer?

Om de kwaliteit van onze formule te bewaken zijn er bepaalde regels en richtlijnen waar jij je als Kwalitaria-ondernemer aan moet houden. Denk hierbij aan de uitstraling van de winkel en het assortiment. Maar als Kwalitaria-ondernemer mag je ook veel zelf beslissen, zoals de openingstijden, verkoopprijzen en personeelsinzet. Bovendien mag je 10% vrij inkopen, zodat bijvoorbeeld ook dat iconische regionale product straks op jouw menukaart staat, en heb je de mogelijkheid tot lokale marketingacties. Uiteraard gelden bovenstaande vrijheden wel binnen redelijkheid.

Aan welke voorwaarden moet ik als franchisenemer voldoen?

De Kwalitaria-ondernemer is natuurlijk niet in één hokje te plaatsen, maar er zijn wel een aantal eigenschappen die wij belangrijk vinden, zoals:

•    Ondernemend: je hebt een echte hands-on mentaliteit;
•    Resultaatgericht: je ziet kansen;
•    Flexibel; je denkt graag mee;
•    Altijd gastvrij;
•    Geboren teamleider;
•    Relevante horeca-ervaring;
•    Voldoende eigen vermogen (30% van de investering);
•    Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

> Tip: lees meer over de veelzijdige Kwalitaria ondernemer in onze gratis download.

Heb ik ervaring nodig om als ondernemer te kunnen starten?

Relevante horeca-ervaring is een pré. Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met de horeca en weet wat er allemaal bij komt kijken. Ook ervaring als teamleider is belangrijk, want je hebt straks een heel team van mensen om je heen om aan te sturen. Heb je nog geen of weinig ervaring? Dan past een start als bedrijfsleider bij Kwalitaria misschien bij jou. Zo doe je praktijkervaring op en kun je uiteindelijk doorgroeien naar je eigen zaak. Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden!

Welke begeleiding kan ik van Kwalitaria verwachten?

Als startende ondernemer komt er veel op je af, zeker in het begin. Goede begeleiding is daarom essentieel. Als nieuwe franchisenemer bij Kwalitaria loop je 4 tot 6 weken stage bij een succesvolle, bestaande vestiging. Hier leer je alle kneepjes van het vak direct in de praktijk. In aanloop naar de opening van jouw eigen vestiging heb je de beschikking over een opstart coördinator die jou op alle vlakken assisteert voor een vliegende start. Bovendien staat er een uitgebreide openingscampagne voor je klaar, waarmee je jezelf meteen op de kaart zet in de buurt. Ook na de opening sta je er niet alleen voor: je krijgt een franchise consultant toegewezen die jou blijvend ondersteunt. Bovendien bieden wij diverse trainingen aan waarmee jij jezelf kunt blijven ontwikkelen als ondernemer.

 

FINANCIEEL

Wat kost franchise bij Kwalitaria?

Logische vraag! Als franchisenemer betaal je een bijdrage aan onze organisatie. Hiermee kunnen we jou als ondernemer alle ondersteuning bieden. Allereerst betaal je eenmalig een entree fee, die je het recht geeft om het sterke merk Kwalitaria te gebruiken en je krijgt begeleiding bij het werven van de locatie en de bouw van de winkel. Bovendien ontvang je een inwerktraject van minimaal 4 weken en onze opstart coördinator begeleidt je tijdens de opstartperiode fulltime om een vliegende start te maken.

Voor alle marketingactiviteiten betaal je jaarlijks de marketing fee. Hiertegenover staat een knallende openingscampagne en je profiteert van alle landelijke en lokale marketingactiviteiten. We loodsen gasten via online advertenties naar jouw winkel en je ontvangt het hele jaar door promotiematerialen om ook offline de aandacht te trekken. Voor overige zaken, zoals onze kennis, ervaring, informatie, ondersteuning en het inkoopvoordeel waarvan je profiteert, is er de franchise fee.

Hoeveel geld moet ik zelf investeren?

Om er iets uit te halen, zal je er ook zelf iets in moeten stoppen. Hoeveel dat is, is helemaal afhankelijk van de situatie en de grootte van de locatie. Ben je bereidt iets te investeren, dan gaan we daarover graag met je in gesprek. Heb je zelf niet genoeg eigen vermogen? Misschien is er iemand in jouw directe omgeving die jou kan helpen, is crowdfunding een optie of past een start als bedrijfsleider bij Kwalitaria meer bij jou. Wij denken graag met je mee!

Hoe kan ik de rest financieren?

Het resterende bedrag kan geleend worden bij een bank naar keuze. Binnen ons waardevolle netwerk hebben we nauwe contacten met grote banken. Natuurlijk staan wij ook op financieel gebied voor je klaar met begeleiding. Onze finance coach helpt je met het opstellen van de financieringsaanvraag en om deze zo efficiënt en succesvol mogelijk in te dienen.

 

HET TRAJECT

Ik wil mij (misschien) aansluiten bij Kwalitaria, hoe nu verder?

Dat horen we graag! Om te beginnen kun je – geheel vrijblijvend – een afspraak met ons maken, zo kunnen we eens kennismaken. Is er een wederzijdse klik? Dan gaan we het traject in, waarbij we op zoek gaan naar een geschikte locatie en we jou gaan helpen met de financieringsaanvraag.

Moet ik mijn eigen locatie regelen?

Nee, dat hoeft niet. We gaan samen met jou op zoek naar een geschikte locatie die ons team van specialisten helemaal in Kwalitaria-stijl (ver)bouwt. Heb je ons huidige locatie aanbod al bekeken?

Staat jouw vraag er niet tussen?

...vraag ons maar raak!

Franchise is niet in een paar zinnen te vatten, logisch dus als je nog vragen hebt. Neem dan ook gerust contact met ons op.