Overslaan en naar de inhoud gaan
Kwalitaria klaar om verder te groeien met investeerder Antea
Terug naar overzicht

Kwalitaria klaar om verder te groeien met investeerder Antea

…een mooie mijlpaal!

Nieuws

Kwalitaria gaat met investeringsmaatschappij Antea de volgende fase in. Groei van nieuwe vestigingen en groei van de bestaande omzet staat daarin centraal.

Lees meer...

Met 134 vestigingen in ons land zocht Kwalitaria een sterke partner die haar kan ondersteunen in de gewenste groeiversnelling in de komende jaren. Als ondernemende franchise cafetariaformule wil Kwalitaria de komende jaren 15 nieuwe vestigingen per jaar openen en wil het een jaarlijkse omzetgroei van 20% realiseren. De consumentenomzet bedroeg in 2021 €58 miljoen en het hoofdkantoor telt 25 werknemers. Daarnaast zijn in de vestigingen nog enkele honderden werknemers actief. Alle vestigingen zijn in handen van franchisenemers.

Aanzienlijke groeikansen door nieuwe ontwikkelingen

Met de toetreding van Antea als groeipartner vergroot Kwalitaria haar mogelijkheden om de groeiambities versneld te realiseren. Hierbij zijn overnames van bestaande cafetaria's en locaties samen met investeringen in het online platform belangrijke speerpunten. Daarnaast is afgelopen jaar het concept ‘Take Away & Delivery’ geïntroduceerd, een nieuwe variant met minder vierkante meters en daardoor minder benodigde investering. Ook ziet Kwalitaria veel kansen om de zakelijke markt te betreden en zal het aandeel vegetarische producten in het assortiment belangrijker gaan worden.

Kwalitaria klaar om verder te groeien met investeerder Antea

Antonio Stroes en Robert de  Boeck toosten op deze mijlpaal. 

Joep Leemans, algemeen directeur Food Franchise Company: “De samenwerking met Antea geeft ons de mogelijkheid onze leidende positie in de markt verder uit te bouwen. Zo willen wij niet alleen fors gaan investeren in nieuwe vestigingen maar ook in uitbreiding van ons online bestelplatform. Bijna de helft van onze omzet wordt al online gerealiseerd. Zeker in turbulente tijden is ons motto ‘samen sterk’ van toepassing waarbij wij altijd de beste voorwaarden scheppen voor onze ondernemers. Ik kijk er naar uit om met alle Kwalitaria franchisenemers invulling te gaan geven aan de verdere groei van ons merk.”
 
Antonio Stroes, eigenaar van Food Franchise Company: "Nadat Kwalitaria in 1989 is opgericht kwam ik in 2003 in de positie om dit mooie merk te kopen en verder uit te bouwen. In bijna 20 jaar tijd hebben we van Kwalitaria van een kleine speler de grootste zelfstandige cafetariaformule van ons land kunnen maken. Met de toetreding van Antea komt Kwalitaria in een nieuwe groeifase met meer mogelijkheden om het merk in nieuwe plaatsen in ons land te introduceren. Er is nog heel veel groeipotentieel en in mijn nieuwe rol zal ik nieuwe vestigingen en ondernemers binnen het Kwalitaria met hart en ziel gaan ondersteunen.”
 
Robert De Boeck, managing partner van Antea: “De foodservice is een interessante markt vanwege de consolidatiemogelijkheden en de stabiele groei van deze sector. Daarbij is Kwalitaria koploper in de sector. Juist in tijden waarin rendementen van sommige cafetariahouders onder druk staan zijn er mogelijkheden voor een sterke, marktleidende formule als Kwalitaria. Het bedrijf loopt voorop op het gebied van ondernemerszin en het inspelen op blijvende trends als gezondere voeding en Delivery. Het bedrijf bestaat al ruim 30 jaar en heeft een grote en trouwe klantenkring. Het biedt daarnaast ondernemers kansen om met een eigen inleg vanaf € 50.000,- hun eigen vestiging openen. Samen met het managementteam verwachten we veel van deze 1e investering van ons recent opgerichte fonds Antea Participaties IX.”

Wellicht ook interessant

  • Een kijkje op het Kwalitaria hoofdkantoor
    Video

    Video: Een kijkje op ons hoofdkantoor

    Je eigen zaak starten? Leuk, maar ook spannend! Onthoud: je hoeft het niet alleen te doen. Benieuwd wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen? Neem in deze video een kijkje op ons hoofdkantoor.

    Bekijk de video