Overslaan en naar de inhoud gaan
Duurzaamheidsrapport 2025

Snack to the future: ons Duurzaamheidsrapport 2025 is er

...goed genieten, nu én straks!

Nieuws

Samen zorgen voor goed genieten, nu en in de toekomst. Dát is waar we bij Kwalitaria hard aan werken. Niet omdat het moet, maar omdat we geloven dat genieten óók goed kan zijn voor mens, natuur en ondernemer. En weet je wat? We zijn goed op weg.

Lees meer...

Snackrevolutie officieel afgetrapt

Met trots overhandigde algemeen directeur Joep Leemans het eerste exemplaar van het Duurzaamheidsrapport 2025 aan Linda Brouwer en Johan Sandee, Kwalitaria-ondernemers én leden van onze Duurzaamheidskopgroep. Zij denken actief mee en zetten zich in om andere ondernemers te inspireren en mee te nemen in de snackrevolutie.

 

Wat lees je in het rapport?

Hoe we de vertrouwde kroket een duurzaam jasje geven en de cafetaria klaarstomen voor de toekomst. En dat zonder in te leveren op smaak of snackplezier. Een kleine greep uit de highlights:

🌱 Steeds meer vegetarische en verantwoorde alternatieven
🔌 De eerste gasvrije vestigingen zijn live
♻️ Van reststroom naar relish: 7.500 kilo tomaten gered van de afvalbak
📦 Plastic eruit, karton erin: op weg naar 100% plasticvrij
🌳 Bomen planten voor CO2-compensatie

Ons doel?

In 2030 60% minder CO2-uitstoot én snacken zonder spijt de norm maken. Geen geitenwollensokken, maar gewoon een frietje met visie.

Snacken was altijd al lekker. Nu wordt het ook verantwoord. Duik in het rapport en ontdek hoe we samen snacken toekomst geven.

En het mooie? We zijn pas net begonnen. Let’s snack to the future!

Wellicht ook interessant

  • Kwalitaria 35 jaar
    Nieuws

    Kwalitaria viert 35-jarig jubileum: een smakelijk feestjaar

    Onze formule bestaat 35 jaar en dat wordt groots gevierd. Met een jaar vol feestelijke consumentenacties en een speciaal jubileumfeest voor alle medewerkers en ondernemers, is 2025 een jaar om niet snel te vergeten voor Kwalitaria.

    Lees meer
  • Vega aandeel Kwalitaria groeit
    Nieuws

    Vega aandeel Kwalitaria blijft groeien

    Van vega frikandellen en bitterballen zonder vlees tot een spinazie-kaas burger; op het Kwalitaria menu zijn steeds meer vegetarische gerechten te vinden. De vraag naar alternatieven zonder vlees groeit en dat is ook terug te zien in de cijfers: in 2024 werden er 22,4% meer vegetarische gerechten besteld.

    Lees meer
  • Kwalitaria Zwijndrecht
    Interview

    Nieuwe eigenaar Kwalitaria Zwijndrecht: Gideon (23) bruist van ideeën

    Als geboren horecaman weet Gideon Dammes (23) precies wat het betekent om gasten zich thuis te laten voelen. Sinds kort is hij de nieuwe eigenaar van Kwalitaria Zwijndrecht en hij kan niet wachten om zich aan de buurt voor te stellen.

    Lees meer