Overslaan en naar de inhoud gaan
Voormalig bedrijfsleidster neemt Kwalitaria Nieuw Vennep over

Van bedrijfsleidster naar onderneemster

...franchisenemer Anoek vertelt!

Interview

Na een aantal jaar als bedrijfsleidster te hebben gewerkt, merkte Anoek dat ze klaar was voor de volgende stap. Ze trok de stoute schoenen aan en zie waar het haar heeft gebracht: samen met partner Kelly is ze de nieuwe eigenaresse van Kwalitaria Nieuw Vennep.

Lees meer...

Klaar voor een nieuwe stap

“Voormalig eigenaar Frank en ik zijn altijd open en eerlijk naar elkaar geweest, dus toen ik het gevoel kreeg klaar te zijn voor een nieuwe stap, heb ik dit meteen met hem besproken”, vertelt Anoek over hoe het balletje is gaan rollen. “Frank merkte dat hij niet meer de volledige focus had om het bedrijf te leiden en stelde mij uiteindelijk de vraag of ik de zaak van hem wilde overnemen.” En zo geschiedde…

Voorafgaand aan de overname is Anoek zo’n 5,5 jaar werkzaam geweest bij Kwalitaria Nieuw Vennep in de functie van bedrijfsleidster. “Na meerdere horecabaantjes waar ik mijn draai niet helemaal kon vinden, ben ik bij Kwalitaria Nieuw Vennep terechtgekomen. Vanaf de eerste dag had ik een goede band met Frank. We vertrouwden elkaar direct en hij heeft mij alle ruimte gegeven om mij te ontwikkelen tot wie ik nu ben. Een betere leermeester heb ik mij niet kunnen wensen.”

Een goed team

Kersverse onderneemster Anoek staat er niet alleen voor. Ook partner Kelly is als eigenaresse betrokken bij de zaak. “We vormen samen een goed team”, vertelt Kelly. “We zijn op elkaar ingespeeld en vullen elkaar aan. Anoek is een echte horecatopper en geniet ervan om met klanten om te gaan. Ik ben meer op de achtergrond aanwezig met de voorbereidingen en administratie. Een duidelijke taakverdeling dus: Anoek de voorkant en ik de achterkant, maar samen runnen wij het bedrijf in zijn geheel.”

Kwalitaria Nieuw Vennep

Anoek en Kelly hebben een duidelijke taakverdeling, maar samen runnen ze de zaak in zijn geheel.

Het team dat ze om zich heen hebben is ontzettend belangrijk, benadrukken beiden. “Ik durf wel te zeggen dat we nu het beste team hebben dat er in de afgelopen 5 jaar heeft gestaan”, stelt Anoek. Wij zijn op elkaar ingewerkt en hebben veel voor elkaar over. Het voelt als familie en dit stralen wij ook uit naar onze gasten. Kelly vult aan: “Wij proberen dicht bij ons personeel te staan, met ze mee te denken en ze te helpen waar nodig. Wij geloven dat als je dat extra stapje voor ze zet, ze ook veel voor jou als ondernemer over hebben. Dat is denk ik ook de reden dat wij geen last hebben van een personeelstekort.”

Vertrouwd én vernieuwend

Vennepers kunnen nog gewoon van het oude, vertrouwde assortiment genieten. “Wij hebben een ruim assortiment met voor ieder wat wils”, vertelt Anoek over de menukaart. “Je kunt bij ons terecht voor een vette hap, maar ook voor een gezonde salade of een vegetarische burger.  En niet te vergeten: onze belegde broodjes en seizoensproducten zijn echte aanraders. Kwalitaria is een goed doordacht concept dat vooruitdenkt en met de trends meegaat. Dat maakt ons trots om tot deze formule te behoren.”

Over de plannen voor de komende tijd zegt Kelly het volgende: “Voorlopig gaan wij op dezelfde voet verder. Wel is het de bedoeling om binnen afzienbare tijd het restaurantgedeelte te verbouwen, dat is echt nodig.” Maar bovenal hopen de dames de buurtbewoners snel (weer) te zien. “We weten dat er in het verleden dingen minder goed zijn gegaan, maar hier hebben we van geleerd. We zijn ervan overtuigd dat wij nu echt op de goede weg zitten. We hebben een leuk, volwassen team, aangevuld met jongeren. Iedereen is ontzettend gemotiveerd en met z’n allen maken we elke dag weer met veel passie de lekkerste gerechten klaar.”


Kwalitaria Nieuw Vennep
Händelplein 201
2151 NN Nieuw-Vennep

Ook de stoute schoenen aantrekken

...net als Anoek?

Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van ondernemen bij Kwalitaria. Vraag meer informatie via onderstaande link of neem gerust contact met ons op.

Wellicht ook interessant

 • Van assistent naar eigen tent
  Video

  Video: Van bedrijfsleider naar franchisenemer

  Begonnen als medewerker en inmiddels een franchisenemer met haar eigen zaak; Kwalitaria-onderneemster Diane Rooijakkers weet hoe het is om door te groeien. In deze video vertelt ze meer over deze weg en hoe zij zichzelf, ook nu nog, blijft ontwikkelen.

  Bekijk de video
 • De 10 stappen tot franchisenemer
  Tips&tricks

  In 10 stappen naar franchisenemer

  Je eigen zaak… Begin jij al te glunderen bij de gedachte hieraan? Waarom dan niet de stoute schoenen aan trekken en je eigen Kwalitaria starten? Voor het zover is, zijn er een aantal fases die je doorloopt. Wij vertellen je meer over de stappen tot franchiser.

  Lees meer