Overslaan en naar de inhoud gaan
Is ondernemen (n)iets voor jou?
Terug naar overzicht

Kwalitari-ja of nee; is ondernemen (n)iets voor jou?

…ontdek het!

Tips&tricks

Voor jezelf beginnen. Iedereen denkt er wel eens over na. Hoe zou het zijn om niet meer voor een baas te werken? Ondernemen is alleen niet voor iedereen weggelegd. Ontdek of ondernemen (n)iets voor jou is!

Lees meer...

Herken jij jezelf in onderstaande uitspraken? Dan is ondernemen waarschijnlijk niets voor jou.

“Ik ben een volgzaam type.”

Als ondernemer ben je geen volger, maar volgen mensen jou. Jij bent verantwoordelijk voor het creëren van een leuke en inspirerende werkplek voor jouw medewerkers; geen onbelangrijke taak! Een succesvolle ondernemer bruist van de nieuwe ideeën en kan ze goed onderbouwen én overbrengen op het team.

“Ik ben liever niet verantwoordelijk voor resultaten.”

Als ondernemer draag jij alle verantwoordelijkheid voor het succes van je zaak. Dus ook als het even minder gaat. Je kan niet bij de pakken neer zitten. Ondernemen zit in je bloed, dus jij doet alles om het tij te keren en een goed resultaat te behalen.

“Ik ben erg gehecht aan mijn vrije tijd.”

Een eigen zaak runnen kost tijd, zeker in het begin. Het is dus erg belangrijk dat je gezin achter jouw keuze staat en je bereid bent om vrije tijd te investeren. Een goede bedrijfsleider kan je veel werk uit handen nemen, maar kost uiteraard ook geld. Een afweging die alleen jij kunt maken.

“Ik houd van financiële zekerheid.”

Ondernemen brengt risico’s met zich mee. Dat betekent dat je de ene maand een klapper aan omzet kan draaien en de maand erna net (niet) quitte draait. Vooral in het begin is het aftasten en stroomt het geld echt niet gelijk binnen. Daarentegen zal je in loondienst nooit opeens dubbel salaris ontvangen. Als ondernemer is alles mogelijk. The sky is the limit!

“Ik houd van rust en regelmaat.”

Wil jij altijd precies weten waar je aan toe bent? Vergeet het maar. Van rust en regelmaat is in het ondernemersbestaan geen sprake. Je bent immers altijd bezig om het beste resultaat uit je zaak te halen. Ondernemen doe je dan ook vol passie!

Herken jij jezelf NIET in deze uitspraken?

…dan is ondernemen wel iets voor jou!

Bij Kwalitaria bijvoorbeeld! We ondersteunen je waar we kunnen zodat jij het beste resultaat uit jezelf en je zaak kunt halen. Neem eens contact op met Ricardo van Kwalitaria, hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.