Overslaan en naar de inhoud gaan
Franchisenemer worden? 5 vragen die jij jezelf moet stellen

Franchisenemer worden; heb jij het in je?

…ontdek het aan de hand van deze 5 vragen!

Tips&tricks

Ben jij klaar om je eigen zaak te starten? En is het aansluiten bij een franchiseorganisatie iets voor jou? Ontdek het aan de hand van deze vijf vragen die slim zijn om van tevoren aan jezelf te stellen.

Lees meer...

1. Ben ik geschikt als ondernemer?

Ja, je ontvangt blijvende ondersteuning en je kunt altijd terugvallen op de formule. Maar dat betekent niet dat je geen ondernemerskwaliteiten nodig hebt. De dagelijkse gang van zaken in de winkel is jouw verantwoordelijkheid en daar komt een hoop bij kijken. Niet iets om te onderschatten! Heb je nog geen of weinig ervaring als ondernemer? Bij Kwalitaria is het mogelijk om mee te lopen in een bestaande vestiging. Zo kun je ontdekken of jij gebakken bent voor het ondernemerschap.

2. Welke franchiseformule past bij mij?

Een goede voorbereiding… juist, dat is het halve werk. Doe dan ook grondig onderzoek naar verschillende formules, vraag een informatiebrochure aan of maak een afspraak om de organisatie echt goed te leren kennen en te ontdekken of er een wederzijdse klik is. Een eerste gesprek is altijd vrijblijvend! Zorg ervoor dat je weet hoe de marketing en inkoop zijn geregeld, op welke ondersteuning je kunt rekenen en welke vrijheden je als ondernemer hebt. Zo heb je alle ingrediënten om een goede afweging te maken.

3. Staat mijn naaste omgeving erachter?

Het is al jaren jouw droom om een eigen zaak te starten en je kan niet wachten om er voor de volle 100 procent voor te gaan. Kijk, that’s the spirit! Maar staan jouw naasten er ook achter? Het ondernemerschap vraagt veel tijd en energie. Het is hard werken en zeker in het begin maak je lange dagen, wat niet altijd leuk is voor het thuisfront. Zorg ervoor dat je dit bespreekt en dat je duidelijke afspraken maakt, want naasten die je steunen zijn in dit avontuur o zo belangrijk!

4. Heb ik voldoende eigen geld?

Om er iets uit te halen, zal je er ook iets in moeten stoppen. Daarom vraagt franchise om een deel eigen vermogen. Hoeveel? Dat verschilt per franchiseformule. Doe navraag hoe dit is geregeld bij de formule(s) die jij op het oog hebt. Heb je zelf niet genoeg eigen vermogen? Wellicht is er iemand in jouw directe omgeving die jou kan helpen met een achtergestelde lening. Of kijk eens naar de mogelijkheden van crowdfunding of een alternatieve financieringspartij.

5. Wat levert het mij op?

Misschien wel de belangrijkste, en tegelijkertijd ook de meest lastige vraag om te beantwoorden. Zet alles voor jezelf goed op een rij. Wat is de verwachte omzet? Wat zijn de doorlopende kosten? Hoeveel bedragen de entreefee en de overige vergoedingen (fees) die je afdraagt aan de franchisegever in ruil voor de ondersteuning? Zo kun je uiteindelijk uitrekenen hoe lang je er naar verwachting over doet om de investering terug te verdienen.

Ben jij gebakken

...voor het ondernemerschap?

Wij helpen je graag aan de benodigde informatie om bovenstaande vragen voor jezelf te kunnen beantwoorden. Vraag vrijblijvend meer informatie aan of neem contact op via WhatsApp voor meer informatie.

Wellicht ook interessant

 • Wat kost franchise?
  Tips&tricks

  Wat kost franchise?

  Voor wat hoort wat, dat hoeven we jou als ondernemer (in spe) natuurlijk niet te vertellen. Aan franchise zijn daarom een aantal kosten, ook wel fees of vergoedingen, gebonden. Wij vertellen je meer over deze kosten én wat je ervoor terugkrijgt.

  Lees meer
 • Je eigen horecazaak: Daarom juist nu starten!
  Downloads

  Stappenplan: Hoe begin ik mijn eigen snackbar?

  Sna(c)k jij naar je eigen snackbar maar vraag jij jezelf af waar te beginnen? Logisch, want er komt veel kijken bij het openen van je eigen zaak. In deze download hebben wij de belangrijkste stappen voor je op een rij gezet.

  Lees meer
 • De 5 meest gestelde vragen over ondernemen bij Kwalitaria
  Tips&tricks

  De 5 meest gestelde vragen over ondernemen bij Kwalitaria

  Waarom zou jij jezelf als ondernemer bij Kwalitaria aansluiten? Wat kun je verwachten? En hoe zit het met de financiën? Wij geven antwoord op de meest voorkomende vragen. 

  Lees meer