Overslaan en naar de inhoud gaan
Wat kost franchise?
Terug naar overzicht

Wat kost franchise?

…wij vertellen je meer!

Tips&tricks

Voor wat hoort wat, dat hoeven we jou als ondernemer (in spe) natuurlijk niet te vertellen. Aan franchise zijn daarom een aantal kosten, ook wel fees of vergoedingen, gebonden. Wij vertellen je meer over deze kosten én wat je ervoor terugkrijgt.

Lees meer...

Naamsbekendheid, waardevolle ondersteuning, toegang tot een flinke dosis kennis en ervaring... Fijn, die voordelen van franchise! Wel zo netjes als daar iets tegenover staat, toch? Daarom betaal je als franchisenemer een fee (ook wel franchisebijdrage of franchisevergoeding) aan de franchiseorganisatie. Welke vergoedingen en hoeveel deze bedragen, verschilt per franchiseformule. Hieronder lichten we de meest voorkomende fees voor je uit.

Entree fee

De entree fee, ook wel entreegeld, is een bedrag dat je als franchisenemer eenmalig betaalt bij de start van de samenwerking. De formule heeft immers vaak al jaren geïnvesteerd – in zowel tijd, geld als energie – om de formule op te bouwen. Ze hebben een goede naam opgebouwd en goodwill gecreëerd. Dat is een goede, sterke basis waarop jij als franchisenemer verder kunt bouwen!

Marketing fee

Acties, openingscampagnes, online advertenties, de naamsbekendheid vergroten… De marketingafdeling van een franchiseorganisatie is er maar druk mee. Voor al deze marketingactiviteiten betaal je een marketing fee. In ruil daarvoor wordt alles op het gebied van acties en promoties je uit handen genomen, zodat jij je kunt bezighouden met wat je het liefste doet: ondernemen.

Franchise fee

De franchise fee is een vergoeding voor alle algemene zaken waar je het hele jaar van profiteert. Denk hierbij aan de ondersteuning vanuit de formule, de kennis en ervaring, de informatie waar je toegang tot hebt en vergeet ook het inkoopvoordeel waarvan je profiteert niet. Stuk voor stuk waardevolle zaken die jou als franchisenemer dat juiste steuntje in de rug geven.


Tot zover de meest voorkomende vergoedingen bij franchise. Natuurlijk vraagt de stap naar het ondernemerschap ook om een investering in de winkel, in de inrichting en de apparatuur. Houd er dus rekening mee dat er ook een totale investering en een benodigd eigen vermogen bij franchise komt kijken.

Meer weten

...over de fee bij Kwalitaria?

Wij staan te popelen om je hier meer over te vertellen. Neem gerust contact op of vraag vrijblijvend ons informatiepakket bomvol smakelijke info aan.

Wellicht ook interessant

 • Hoeveel eigen vermogen heb ik nodig om te starten met franchise?
  Tips&tricks

  Hoeveel eigen vermogen heb ik nodig om te starten met franchise?

  Franchisenemer worden betekent investeren. In tijd, in energie, maar ook op financieel gebied. Om te starten als ondernemer is er eigen vermogen nodig. Maar om hoeveel geld gaat dit? En wat is eigen vermogen eigenlijk? Wij vertellen je meer!

  Lees meer
 • Bestaande zaak overnemen óf een nieuwe vestiging openen?
  Tips&tricks

  Nieuwe vestiging openen óf bestaande zaak overnemen?

  Je eigen zaak, smaakt dat naar meer? Je kunt een nieuwe vestiging openen, maar franchiseformules, zoals Kwalitaria, hebben vaak ook bestaande winkels te koop. Met zo’n overname zijn smakelijke voordelen gemoeid. Is het iets voor jou?

  Lees meer
 • De 10 stappen tot franchisenemer
  Tips&tricks

  In 10 stappen naar franchisenemer

  Je eigen zaak… Begin jij al te glunderen bij de gedachte hieraan? Waarom dan niet de stoute schoenen aan trekken en je eigen Kwalitaria starten? Voor het zover is, zijn er een aantal fases die je doorloopt. Wij vertellen je meer over de stappen tot franchiser.

  Lees meer