Overslaan en naar de inhoud gaan
Bestaande zaak overnemen óf een nieuwe vestiging openen?

Nieuwe vestiging openen óf bestaande zaak overnemen?

...de voordelen op een rij!

Tips&tricks

Je eigen zaak, smaakt dat naar meer? Je kunt een nieuwe vestiging openen, maar franchiseformules, zoals Kwalitaria, hebben vaak ook bestaande winkels te koop. Met zo’n overname zijn smakelijke voordelen gemoeid. Is het iets voor jou?

Lees meer...

Laten we beginnen met de vraag: waarom biedt een franchisenemer zijn vestiging ter overname aan? Hier kunnen allerlei redenen voor zijn. De ondernemer kan bijvoorbeeld met pensioen gaan of ander werk willen doen, maar ook een aflopend franchisecontract dat niet wordt verlengd kan een oorzaak zijn.

Smakelijke voordelen

Of je nu al ervaring hebt of net de eerste stappen op ondernemersgebied zet, het overnemen van een bestaande vestiging biedt voordelen. Wij zetten ze voor je op een rij:

1. Minder onzekerheden

Misschien wel het belangrijkste voordeel van het overnemen van een bestaande vestiging: er zijn minder onzekerheden dan wanneer je een nieuwe zaak start. De vorige eigenaar heeft al een vaste klantenkring opgebouwd en dankzij de bestaande resultaten weet je wat je kunt verwachten. Maar let wel, rustig achteroverleunen is er niet bij; aan jou de taak om deze klantenkring en omzet te behouden – en uiteindelijk te vergroten!

2. Snel operationeel

Klaar voor de (vliegende) start? In veel gevallen is de winkel al helemaal ingericht en dus instapklaar. Met een beetje geluk kun je ook het personeel overnemen. Deze werknemers kennen de werkwijze op hun duimpje. Bovendien kan de vorige eigenaar zijn kennis overdragen en hoef jij dus niet alles zelf uit te vinden. Dit zorgt ervoor dat je snel operationeel bent en een vliegende start tegemoet gaat.

3. Financieel voordeel

Jij weet precies wat de huidige omzet van de winkel is en hoeveel winst er wordt gemaakt. Banken of investeerders worden blij van zulke concrete cijfers, wat kan helpen om de financiering rond te krijgen. Nog een voordeel op financieel gebied is dat een deel van de inventaris vaak al is afgeschreven. Dit heeft een gunstig effect op de overnameprijs. Houdt er wel rekening mee dat er ook wordt gekeken naar goodwill bij het bepalen van de verkoopprijs.

Geïnteresseerd in een overname?

...go for it!

Bekijk onze bestaande vestigingen die te koop worden aangeboden via onderstaande link en selecteer het filter ‘Ter overname’. Heb je vragen over een locatie of de mogelijkheden voor een overname? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wellicht ook interessant

 • Checklist: Franchisenemer worden
  Tips&tricks

  Checklist: Ben jij klaar om franchisenemer te worden?

  Na lang wikken en wegen ben je eruit: je gaat voor jezelf beginnen en je overweegt om franchisenemer te worden. Leuk! Nu kan het verdiepen in verschillende franchiseformules beginnen. Met deze handige checklist ga jij goed voorbereid te werk. Succes!

  Lees meer
 • Vrienden maken droom waar met overname Kwalitaria Keijzershof
  Interview

  Vrienden maken ondernemersdroom waar met overname Kwalitaria Keijzershof

  Sinds de vrienden Ashwin en Marco elkaar leerden kennen op de universiteit, koesteren ze dezelfde droom: een eigen horecaonderneming. Die wens komt nu uit, want vanaf 1 februari zijn zij de nieuwe eigenaren van Kwalitaria Keijzershof in Pijnacker.

  Lees meer
 • Download gratis ons informatiepakket
  Downloads

  Download gratis ons informatiepakket

  Leuk dat je meer wilt weten over ondernemen bij onze formule! Onze brochure staat vol met smaakvolle informatie over het ondernemerschap, het proces tot de opening, veelgestelde vragen en nog veel meer.

  Bekijk de download