Overslaan en naar de inhoud gaan
De 5 meest gestelde vragen over ondernemen bij Kwalitaria
Terug naar overzicht

De 5 meest gestelde vragen over ondernemen bij Kwalitaria

...wij geven antwoord!

Tips&tricks

Franchise, wat is dat nu eigenlijk? Waarom zou jij jezelf als ondernemer bij Kwalitaria aansluiten en wat kost dat? Kwalitaria’s franchise recruiter Ricardo Stroes geeft antwoord op de meest voorkomende vragen. 

Lees meer...
1. Wat betekent franchise bij Kwalitaria?

Als franchisenemer bij Kwalitaria ben je verantwoordelijk voor de vertaling van het Kwalitaria-concept richting de gasten. Je sluit je aan bij onze bekende merknaam, succesfactoren en uitgangspunten, maar blijft zelfstandig ondernemer en hebt hierin vrijheid. Je bevindt je in een waardevol netwerk van meer dan 130 collega-ondernemers. Samen bouwen we verder aan de meest vooruitstrevende cafetariaformule van Nederland. Vanuit onze formule kun je rekenen op begeleiding en ondersteuning op het gebied van marketing, inkoop en ondernemerssupport. Zo kun jij je focussen op wat je het liefste doet: ondernemen!

2. Welke voordelen biedt Kwalitaria mij?

Als grote formule kunnen wij ons echt onderscheiden. Door samenwerking en collectiviteit weten wij zeer scherpe inkooptarieven te realiseren; hier kan geen individu tegenop. Daarnaast kunnen wij de marketingactiviteiten op grote schaal inzetten en uitvoeren. Hierdoor staan wij bovenaan bij Google en versterken we alle uitingen in heel Nederland. Tenslotte treed je als franchisenemer toe tot het netwerk van alle andere aangesloten ondernemers. Wij faciliteren bijeenkomsten, waaronder regiobijeenkomsten, ondernemersdagen en trendtours, waarbij veel kennis en ervaring wordt gedeeld.

3. Welke vrijheden heb ik als Kwalitaria-ondernemer?

Als ondernemer bij Kwalitaria mag je veel zelf beslissen. Denk hierbij aan openingstijden, verkoopprijzen en personeelsinzet. Bovendien mag je 10% vrij inkopen, zodat bijvoorbeeld ook dat iconische regionale product straks op jouw menukaart staat. Uiteraard gelden bovenstaande vrijheden wel binnen redelijkheid.

4. Wat voor begeleiding kan ik verwachten?

Als startende ondernemer komt er veel op je af, zeker in het begin. Goede begeleiding is daarom essentieel. Als nieuwe franchisenemer bij Kwalitaria loop je 4 tot 6 weken stage bij een succesvolle, bestaande vestiging. Hier leer je alle kneepjes van het vak direct in de praktijk. In aanloop naar de opening van jouw eigen vestiging heb je de beschikking over een opstart coördinator die jou op alle vlakken assisteert voor een vliegende start. Ook daarna sta je er niet alleen voor: je krijgt een franchise consultant toegewezen die jou blijvend ondersteunt. Bovendien bieden wij diverse trainingen aan waarmee jij jezelf kunt blijven ontwikkelen als ondernemer.

5. Hoeveel eigen vermogen heb ik nodig om als franchisenemer te starten?

Om er iets uit te halen, zal je er ook zelf iets in moeten stoppen. Hoeveel dat is, is helemaal afhankelijk van de situatie en de grootte van de locatie. Ben je bereidt iets te investeren, dan gaan we graag met je in gesprek. Heb je zelf niet genoeg eigen vermogen? Misschien is er iemand in jouw directe omgeving die jou kan helpen, is crowdfunding een optie of past een start als bedrijfsleider bij Kwalitaria meer bij jou. Wij denken graag met je mee!

Staat jouw vraag er niet tussen?

…vraag ons maar raak!

Wellicht ook interessant

 • Je eigen horecazaak: Daarom juist nu starten!
  Tips&tricks

  Je eigen horecazaak? Daarom juist nu starten!

  Nu een horecazaak starten? In deze tijden? Weet je het zeker? Ja, is het antwoord! De markt beweegt en staat open voor verandering. Weet jij hierop in te spelen, dan wachten er mooie kansen op je. Kortom, nu starten? Ja, juist nu! Wij leggen uit waarom.

  Lees meer
 • Voor jezelf beginnen; is franchising iets voor jou?
  Downloads

  Voor jezelf beginnen; is franchising iets voor jou?

  Een eigen horecazaak beginnen: een mooie, maar ook een spannende tijd. Het is een grote stap met veel onzekerheden. Je aansluiten bij een franchiseformule kan veel onzekerheid wegnemen. In deze download hebben we de voor- en nadelen op een rij gezet.

  Lees meer
 • Van nieuw avontuur naar succesvolle frituur
  Video

  Video: Daarom ondernemen bij Kwalitaria

  De zussen Jacqueline en Monique gingen zes jaar geleden samen het Kwalitaria avontuur aan en zijn nog steeds blij met deze stap. Benieuwd welke voordelen zij ervaren op het gebied van marketing, assortiment en ondersteuning? Bekijk het in de video!

  Bekijk de video