Overslaan en naar de inhoud gaan
De 5 meest gestelde vragen over ondernemen bij Kwalitaria
Terug naar overzicht

De 5 meest gestelde vragen over ondernemen bij Kwalitaria

...wij geven antwoord!

Tips&tricks

Franchise, wat is dat nu eigenlijk? En waarom zou jij jezelf als ondernemer bij Kwalitaria aansluiten? Kwalitaria’s franchise recruiter Ricardo Stroes geeft antwoord op de meest voorkomende vragen. 

Lees meer...
1. Wat betekent franchise bij Kwalitaria?

Als franchisenemer bij Kwalitaria ben je verantwoordelijk voor de vertaling van het Kwalitaria-concept richting de gasten. Je sluit je aan bij onze bekende merknaam, succesfactoren en uitgangspunten, maar blijft zelfstandig ondernemer en hebt hierin vrijheid. Je bevindt je in een waardevol netwerk van collega-ondernemers. Samen bouwen we verder aan de meest vooruitstrevende cafetariaformule van Nederland. Vanuit onze formule kun je rekenen op begeleiding en ondersteuning op het gebied van marketing, inkoop en ondernemerssupport. Zo kun jij je focussen op wat je het liefste doet: ondernemen!

2. Waar is Kwalitaria onderscheidend in?

Als grote formule kunnen wij ons echt onderscheiden. Door samenwerking en collectiviteit weten wij zeer scherpe inkooptarieven te realiseren; hier kan geen individu tegenop. Daarnaast kunnen wij de marketingactiviteiten op grote schaal inzetten en uitvoeren. Hierdoor staan wij bovenaan bij Google en versterken we alle uitingen in heel Nederland. Tenslotte treed je als franchisenemer toe tot het netwerk van alle andere aangesloten ondernemers. Wij faciliteren bijeenkomsten, waaronder regiobijeenkomsten, ondernemersdagen en trendtours, waarbij veel kennis en ervaring wordt gedeeld.

3. Welke vrijheden heb ik als Kwalitaria-ondernemer?

Als ondernemer bij Kwalitaria mag je veel zelf beslissen. Denk hierbij aan openingstijden, verkoopprijzen en personeelsinzet. Bovendien mag je 10% vrij inkopen, zodat bijvoorbeeld ook dat iconische regionale product straks op jouw menukaart staat. Uiteraard gelden bovenstaande vrijheden wel binnen redelijkheid.

4. Wat voor begeleiding kan ik verwachten?

Als startende ondernemer komt er veel op je af, zeker in het begin. Goede begeleiding is daarom essentieel. Als nieuwe franchisenemer bij Kwalitaria loop je 4 tot 6 weken stage bij een succesvolle, bestaande vestiging. Hier leer je alle kneepjes van het vak direct in de praktijk. In aanloop naar de opening van jouw eigen vestiging heb je de beschikking over een opstart coördinator die jou op alle vlakken assisteert voor een vliegende start. Ook daarna sta je er niet alleen voor: je krijgt een franchise consultant toegewezen die jou blijvend ondersteunt. Bovendien bieden wij diverse trainingen aan waarmee jij jezelf kunt blijven ontwikkelen als ondernemer.

5. Hoeveel eigen vermogen heb ik nodig om als franchisenemer te starten?

Om er iets uit te halen, zal je er ook zelf iets in moeten stoppen. Hoeveel dat is, is helemaal afhankelijk van de situatie en de grootte van de locatie. Ben je bereidt iets te investeren, dan gaan we graag met je in gesprek. Heb je zelf niet genoeg eigen vermogen? Misschien is er iemand in jouw directe omgeving die jou kan helpen, is crowdfunding een optie of past een start als bedrijfsleider bij Kwalitaria meer bij jou. Wij denken graag met je mee!

Staat jouw vraag er niet tussen?

…vraag ons maar raak!

Ondernemen is natuurlijk niet in een paar zinnen te vatten, dus logisch als je na het lezen van dit artikel nog vragen hebt. Neem gerust contact met ons op of vraag meer informatie aan:

Wellicht ook interessant

 • Voor jezelf beginnen; is franchising iets voor jou?
  Downloads

  Voor jezelf beginnen; is franchising iets voor jou?

  Een eigen horecazaak beginnen: een mooie, maar ook een spannende tijd. Het starten van een eigen zaak is een grote stap met veel onzekerheden. Je aansluiten bij een franchiseformule kan veel onzekerheid wegnemen. Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.

  Lees meer
 • 6 vragen en antwoorden over franchise
  Tips&tricks

  6 vragen en antwoorden over franchise

  Franchising, wat is dat eigenlijk? En welke voor- en nadelen brengt het met zich mee? Wij geven antwoord op de meest gestelde vragen over franchise.

  Lees meer
 • In 14 stappen naar je eigen Kwalitaria
  Tips&tricks

  In 14 stappen naar je eigen Kwalitaria

  Het ondernemersbloed stroomt door jouw aderen en een eigen Kwalitaria klinkt jou als muziek in de oren. Maar hoe nu verder? En wat kun je verwachten? Bekijk hier welke stappen je allemaal doorloopt op weg naar het Kwalitaria-ondernemerschap.

  Lees meer