Overslaan en naar de inhoud gaan
Kwalitaria neemt franchiseformule Burger Business over
Terug naar overzicht

Kwalitaria neemt franchiseformule Burger Business over

Nieuws

Kwalitaria is per 1 januari 2023 de nieuwe eigenaar van franchiseformule Burger Business. Een overname die volgens beide formules veel samenwerkingsvoordeel oplevert.

Lees meer...

De Burger Business formule, die in 2015 is opgericht door jeugdvrienden Valentijn Prince en Daan van Loon, richt zich op het bezorgen van ambachtelijk bereide premium burgers: ‘Fair, fast and fresh, delivered to your door.’ De overname biedt de franchisenemers van de vier Burger Business locaties in Tilburg, Breda, Eindhoven en Nijmegen veel samenwerkingsvoordeel. Cafetariaformule Kwalitaria ziet op haar beurt kansen om voordeel te halen uit de uitstekende knowhow van het premium burger segment.

Synergie

Kwalitaria ziet al jaren een toename in de verkoop van burgers. Voor de cafetariaformule, met ruim 135 vestigingen in Nederland, is dit een interessante productgroep om zich duidelijker in te onderscheiden. Veel aandacht gaat uit naar het verduurzamen van de recepturen. Met de overname van Burger Business haalt Kwalitaria een schat aan kennis in huis om deze productgroep in 2023 verder door te ontwikkelen. 

Joep Leemans, algemeen directeur: “Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met de nieuwe franchisenemers. De overname past bij onze ambitie om onze leidende positie in de markt verder uit te bouwen. Maar bovenal geloven we van toegevoegde waarde te zijn voor de bestaande Burger Business klant en Burger Business franchisenemer. Zeker in deze turbulente tijden is ons motto ‘samen sterk’ van toepassing waarbij wij altijd de beste voorwaarden scheppen voor onze ondernemers.”

Burger Business by Kwalitaria

In januari zal gestart worden met een pilot in Tilburg om de beide formules met elkaar te verbinden: Het beste van premium burgers en het beste van Kwalitaria. De twee merken moeten elkaar gaan versterken. De beide oprichters zullen de integratie van Burger Business in 2023 gaan begeleiden. Plannen om de formule verder te laten groeien moeten zich nog verder ontwikkelen en zijn afhankelijk van de pilot. 

Valentijn Prince, oprichter van Burger Business: “Samen met jeugdvriend Daan ben ik 8 jaar geleden dit avontuur aangegaan. De overname door Kwalitaria zien we als een mooie, logische stap in dit avontuur. Het biedt de bestaande franchisenemers betere ondernemerskansen. Ze kunnen zo beter gebruik maken van de voordelen door schaalgrootte en de kennis van deze grotere franchiseorganisatie.”

Wellicht ook interessant

 • Kwalitaria klaar om verder te groeien met investeerder Antea
  Nieuws

  Kwalitaria klaar om verder te groeien met investeerder Antea

  Kwalitaria gaat met investeringsmaatschappij Antea de volgende fase in. Groei van nieuwe vestigingen en groei van de bestaande omzet staat daarin centraal.

  Lees meer
 • Kwalitaria Zutphen is geopend
  Nieuws

  Ondernemer opent met Kwalitaria Zutphen tweede zaak

  Toen zijn oog op de locatie in het centrum van Zutphen viel, hoefde ondernemer Ron niet lang na te denken: “De ligging is uniek en het is een goede aanvulling op mijn andere Kwalitaria vestiging.”

  Lees meer
 • Kwalitaria Leusden Zuid
  Nieuws

  Nieuw geopende Kwalitaria in Leusden echte familiezaak

  Sinds Kwalitaria Leusden Zuid de deuren heeft geopend, heeft ondernemer Subash Mainali (27) al veel buurtbewoners mogen voorzien van hun burgers, maaltijden en friet specials. En hij niet alleen, want ook zijn vrouw en ouders staan in de cafetaria. Een echte familiezaak dus!

  Lees meer