Overslaan en naar de inhoud gaan
Nu starten... Is dat wel slim?

Nú starten… Is dat wel slim?

…onze reactie op de 5 meest gehoorde bezwaren

Tips&tricks

De (energie)prijzen rijzen de pan uit, er is een landelijk personeelstekort en het zijn spannende tijden. Toch kan jezelf aansluiten bij een franchiseorganisatie juist in deze tijd interessant zijn. ‘Ja, maar…’ horen we je denken. Wij reageren op de vijf meest gehoorde bezwaren.

Lees meer...

1. De markt kampt met enorme prijsstijgingen

Dat klopt, en daar ontkomen ook wij niet aan. Maar doordat wij collectief inkopen, kunnen we de prijsstijgingen binnen de perken houden. Als zelfstandig ondernemer heb je weinig slagkracht bij de grote leveranciers, maar als formule met 135 vestigingen wel. Als franchisenemer hoef je dan ook niet zelf te onderhandelen, dat doen wij voor je. We zitten er bovenop en proberen continu de beste inkoopprijs te realiseren voor jou als ondernemer. Bovendien werken leveranciers graag samen met een grote, bekende formule; dat helpt zeker mee!

2. De energieprijzen zijn torenhoog

Daar zijn wij ons ook van bewust. Gelukkig hebben wij als franchiseorganisatie een collectief contract afgesloten waar nieuwe vestigingen zich bij kunnen aansluiten. Door gezamenlijk energie in te kopen bespaart jou dat een hoop duiten. Ook op dit gebied onderhandelen we continu over de beste prijs en proberen we er altijd het beste voor jou als ondernemer uit te halen. Vanuit ons brede netwerk kijken we bovendien doorlopend naar (nieuwe) manieren om te besparen, bijvoorbeeld op het gebied van apparatuur.

3. Goed personeel is lastig te vinden

Net als andere branches, kampt ook de horeca- en fastservice branche met personeelstekorten, dat is zeker waar. Als franchiseorganisatie proberen we onze ondernemers op dit gebied zo goed mogelijk te ondersteunen. Hoe? Met een website die helemaal is gericht op personeelswerving en landelijke advertenties op onder andere TikTok en Snapchat, dé kanalen waar de jongeren zich bevinden. Dankzij een groot marketingbudget hebben we als formule een groot bereik. Zo hebben we het aantal sollicitaties in het afgelopen jaar al weten te verdubbelen. Is iemand aangenomen, dan stopt het daar niet. Het boeien, binden en behouden van personeel is net zo belangrijk. Met een speciale Kwalitaria opleiding bij SVO Vakopleiding Food en de Kwalitaria Bedrijfsleiders Academy bied jij jouw teamleden perspectief!

4. Ik heb niet genoeg eigen vermogen

Om te starten heb je eigen vermogen nodig. Hoeveel? Dat hangt af van de locatie en de grootte van de vestiging, maar meestal bedraagt dit 30% van de totale investering. Houd rekening met een bedrag van minimaal 25.000 euro en bedenk: hoe meer eigen vermogen, hoe gunstiger het financiële plaatje. Heb je zelf niet genoeg vermogen? Zet een eigen zaak dan niet meteen uit je hoofd, er zijn verschillende mogelijkheden. Ga het gesprek aan met familie, vrienden of andere bekenden. Wellicht is iemand bereid om jou te helpen met een achtergestelde lening. Of misschien is crowdfunding iets voor jou. Al diverse Kwalitaria ondernemers hebben op deze manier hun zaak geopend. En verdiep je eens in een alternatief voor de bank, zoals Qredits. Wij geven je graag advies!

5. Ik wil zeggenschap en vrijheden behouden

Over franchise heerst soms het beeld dat het een vast concept is met regels waar jij je als franchisenemer maar aan hebt te houden. Ergens zit hier een waarheid in, want als landelijke formule wil je natuurlijk allemaal hetzelfde uitstralen; dát is de kracht van franchise. Als franchisenemer profiteer je van het bewezen concept, de bekende merknaam en de herkenbare uitstraling, maar daarbinnen behoud je diverse vrijheden. De verkoopprijzen en openingstijden zijn aan jou. Ook het assortiment is gedeeltelijk vrij invulbaar en dankzij een inkoopvrijheid van 10% staat straks ook die lokale lekkernij op jouw menukaart. Kortom, het Kwalitaria concept is al helemaal voor je uitgedacht, het is aan jou om je eigen sausje eroverheen te gieten.

Waag jij de stap

…naar het ondernemerschap?

Het is logisch als je nog veel vragen hebt. Je eigen zaak starten is niet niks! We kijken graag samen met jou hoe we jouw ondernemersdroom kunnen realiseren. Binnenkort eens (vrijblijvend) kennismaken?

Wellicht ook interessant

 • Checklist: Franchisenemer worden
  Tips&tricks

  Checklist: Ben jij klaar om franchisenemer te worden?

  Na lang wikken en wegen ben je eruit: je gaat voor jezelf beginnen en je overweegt om franchisenemer te worden. Leuk! Nu kan het verdiepen in verschillende franchiseformules beginnen. Met deze handige checklist ga jij goed voorbereid te werk. Succes!

  Lees meer
 • Van nieuw avontuur naar succesvolle frituur
  Video

  Video: Smakelijke voordelen van franchise

  De zussen Jacqueline en Monique gingen zes jaar geleden samen het Kwalitaria avontuur aan en zijn nog steeds blij met deze stap. Benieuwd welke voordelen zij ervaren op het gebied van marketing, assortiment en ondersteuning? Bekijk het in de video!

  Bekijk de video