Overslaan en naar de inhoud gaan
Rikkert van Middelaar
Terug naar overzicht

Van bedrijfsleider naar eigenaar Kwalitaria Emiclaer

...een smaakvolle stap!

Interview

Buurtbewoners kennen hem al als het gezicht van Kwalitaria Délifrance Emiclaer. Voor hen zal er dus weinig veranderen, maar voor Rikkert wel: zijn droom, een eigen cafetaria en lunchroom, komt uit met de overname van de Amersfoortse zaak. “Ik heb enorm veel zin om mijn passie waar te maken.”

Lees meer...

Sinds februari heeft Rikkert van Middelaar (42) de zaak overgenomen van de vorige eigenaren, die zich meer willen bezighouden met hun andere Kwalitaria vestigingen. De kersverse ondernemer is met veel enthousiasme begonnen in zijn nieuwe rol. “Het is een uitdaging als alleenstaande vader met een dochtertje van vier, maar ik heb er alle vertrouwen in. Het is een droom die uitkomt.”

Kokkie Patat

Als je de bijnaam Kokkie Patat hebt, dan kan een eigen cafetaria eigenlijk ook niet ontbreken. “Ik ben altijd al veel met horeca en eten bezig geweest”, aldus Rikkert over hoe hij aan die bijnaam komt. “Ik heb de koksopleiding afgerond en daarna onder andere gewerkt in de catering en bij een cafetaria. Uiteindelijk kwam de vacature bij Kwalitaria Délifrance Emiclaer op mijn pad en ben ik daar nagenoeg vanaf de opening werkzaam geweest als bedrijfsleider.”

Kwalitaria Délifrance Emiclaer

Een glimp van de Amersfoortse zaak.

Met een vader die een eigen slagerij heeft gehad en een broer die er momenteel een runt, is het niet gek dat het ondernemersbloed ook door Rikkert zijn aderen stroomt. “Zo is de droom voor een eigen zaak ontstaan”, vertelt hij. ”En dan het liefst een lunchroom, of in ieder geval iets met horeca en eten. Met de overname van Kwalitaria Emiclaer komt nu alles samen. Het Délifrance assortiment, dat bestaat uit vers belegde broodjes en provencettes, is echt gericht op het lunchmoment. Het Kwalitaria assortiment, dat we ook thuisbezorgen, is een mooie aanvulling. We hebben friet en snacks, maar ook burgers, complete menu’s, friet specials en verschillende vegetarische opties.”

Vaste klantenkring

Door de buurtbewoners heeft Rikkert het volste vertrouwen in het ondernemerschap. “We hebben een vaste klantenkring die bijna dagelijks langskomt voor een kopje koffie. Dat maakt het werk leuk en heel gezellig.” Ook benadrukt hij dat het fijn is dat er een franchiseformule achter hem staat: “Je staat er niet alleen voor en je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden, omdat zij al veel kennis en ervaring hebben. Dat is een prettig idee.”

Voor de toekomst heeft Rikkert genoeg plannen: “We willen het terras aanpakken met windschermen en wellicht is catering voor bedrijven in de buurt iets voor ons. Maar voorlopig gaan we eerst maar eens op dezelfde voet verder.” Daarvoor kunnen ze altijd goed personeel gebruiken, laat hij bovendien weten. “Het is hartstikke leuk om bij Kwalitaria te werken en zie waar het je kan brengen, daar ben ik zelf een mooi voorbeeld van”, aldus de trotse, kersverse ondernemer.


Kwalitaria Délifrance Emiclaer
Emiclaerhof 24
3823 EM Amersfoort

Ook je eigen Kwalitaria openen

...net als Rikkert?

In ons informatiepakket lees je alles over het ondernemerschap bij Kwalitaria. Vraag de brochure gratis en geheel vrijblijvend aan of neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wellicht ook interessant

 • Kwalitaria Hesseplaats
  Nieuws

  Kwalitaria opent nieuwe vestiging in Rotterdam

  De eerste opening van 2024 is een feit. In het Rotterdamse winkelcentrum Hesseplaats heeft het ondernemersechtpaar Robert en Jasmina de deuren geopend van een gloednieuwe Kwalitaria: “We hopen een mooie toevoeging te zijn voor de buurt.”

  Lees meer
 • Bestaande zaak overnemen óf een nieuwe vestiging openen?
  Tips&tricks

  Nieuwe vestiging openen óf bestaande zaak overnemen?

  Je eigen zaak, smaakt dat naar meer? Je kunt een nieuwe vestiging openen, maar franchiseformules, zoals Kwalitaria, hebben vaak ook bestaande winkels te koop. Met zo’n overname zijn smakelijke voordelen gemoeid. Is het iets voor jou?

  Lees meer
 • Vrienden maken droom waar met overname Kwalitaria Keijzershof
  Interview

  Vrienden maken ondernemersdroom waar met overname Kwalitaria Keijzershof

  Sinds de vrienden Ashwin en Marco elkaar leerden kennen op de universiteit, koesteren ze dezelfde droom: een eigen horecaonderneming. Die wens komt nu uit, want vanaf 1 februari zijn zij de nieuwe eigenaren van Kwalitaria Keijzershof in Pijnacker.

  Lees meer