Overslaan en naar de inhoud gaan
Kwalitaria ziet vega aandeel groeien
Terug naar overzicht

Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

...vega je mee?

Nieuws

De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials. “Lekker voor de veggies, vleeseters en flexitariërs."

Lees meer...

Natuurlijk de lekkerste

Duurzaamheid is al jaren een belangrijk thema voor Kwalitaria. Niet voor niets is ‘natuurlijk de lekkerste’ de slogan van de cafetariaformule. Naast Hollands rundvlees, weidemelk en samenwerkingen met onder andere Kipster en De Verspillingsfabriek, is er ook veel aandacht voor vegetarische producten.

“We voegen niet zomaar producten toe aan ons assortiment omdat ze vegetarisch zijn”, benadrukt Rogier Janssen, die als franchise directeur nauw betrokken is bij de duurzaamheidsstrategie van formulehuis FFC. “Kwaliteit en smaak staan bij ons altijd voorop, dus we testen en proeven heel wat af. Daarnaast werken we samen met erkende leveranciers, zoals Mora, De Vegetarische Slager, Like en Vivera.”

5x zoveel vega burgers

Dat de vegetarische producten in de smaak vallen, ziet Kwalitaria ook terug in de cijfers. Rogier: “Vorig jaar zijn er online ruim vijf keer zoveel vegetarische burgers besteld ten opzichte van het jaar ervoor. En ook op het gebied van vegetarische snacks zien we een mooie groei van ruim 30 procent.”

Kwalitaria heeft veel learnings gehaald uit de vegetarische pop-op store die ze vorig jaar opende in Groningen: “We hebben heel veel leuke reacties en positieve reviews ontvangen over Vegataria. Bovendien heeft het ons belangrijke en nuttige inzichten gegeven, wat ons zeker heeft aangemoedigd om het vegetarische assortiment te blijven aanbieden in onze vestigingen.”

Vega veel voordeel

In het kader van de Nationale Week Zonder Vlees heeft Kwalitaria van 4 t/m 17 maart diverse acties om gasten te verleiden eens voor een vegetarische optie te kiezen. Tijdens deze twee weken profiteren gasten van korting op onder andere vegetarische burgers, snacks en friet specials, zowel in de winkel als via kwalitaria.nl.

Wellicht ook interessant

 • Rikkert van Middelaar
  Interview

  Van bedrijfsleider naar eigenaar Kwalitaria Emiclaer

  Buurtbewoners kennen hem al als het gezicht van Kwalitaria Délifrance Emiclaer. Voor hen zal er dus weinig veranderen, maar voor Rikkert wel: zijn droom, een eigen cafetaria en lunchroom, komt uit met de overname van de Amersfoortse zaak. “Ik heb enorm veel zin om mijn passie waar te maken.”

  Lees meer
 • Kwalitaria Hesseplaats
  Nieuws

  Kwalitaria opent nieuwe vestiging in Rotterdam

  De eerste opening van 2024 is een feit. In het Rotterdamse winkelcentrum Hesseplaats heeft het ondernemersechtpaar Robert en Jasmina de deuren geopend van een gloednieuwe Kwalitaria: “We hopen een mooie toevoeging te zijn voor de buurt.”

  Lees meer
 • Vrienden maken droom waar met overname Kwalitaria Keijzershof
  Interview

  Vrienden maken ondernemersdroom waar met overname Kwalitaria Keijzershof

  Sinds de vrienden Ashwin en Marco elkaar leerden kennen op de universiteit, koesteren ze dezelfde droom: een eigen horecaonderneming. Die wens komt nu uit, want vanaf 1 februari zijn zij de nieuwe eigenaren van Kwalitaria Keijzershof in Pijnacker.

  Lees meer